Ιανουαρίου 31, 2024

Η πολιτική διαδικασία εναντίον του Ντόντικ δημιουργήθηκε στις πρεσβείες της Βρετανίας και της Αμερικής

 

Η δίκη εναντίον του προέδρου Μίλοραντ Ντόντικ και του υπηρεσιακού διευθυντή της Επίσημης Εφημερίδας Μίλος Λούκιτς, για ασέβεια προς τις αποφάσεις του Κρίστιαν Σμιτ, ο οποίος δεν αναγνωρίζεται ως ύπατος εκπρόσωπος στη Δημοκρατία Σέρπσκα, είναι μια πολιτική διαδικασία που δημιουργήθηκε από βρετανικές και αμερικανικές πρεσβείες. 
 Αυτό δήλωσε ο Πρέντραγκ Τσέρανιτς, κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Ασφάλειας στη Μπάνια Λούκα, ο οποίος σχολίασε την απόφαση του Δικαστηρίου της Β-Ε σχετικά με τον διαχωρισμό των υποθέσεων εναντίον του Ντόντικ και του Λούκιτς στην εκπομπή του RTRS "Σέρπσκα ενώπιον του Δικαστηρίου", και επεσήμανε ότι έγινε συντόμευση, λόγω πολιτικών πιέσεων για συχνότερες ακροάσεις, με στόχο την πολιτική εξόντωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Σέρπσκα. 
.. Η πολιτική εξάλειψη είναι ένας στόχος που θέτουν ξένα κέντρα εξουσίας που θέλουν την πολιτική εξάλειψη των Σέρβων και αυτό θα επιτευχθεί με την πολιτική εξάλειψη του Ντόντικ.
 Θα δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις για την πλήρη καταστροφή της Σέρπσκα, έτσι ώστε οι Σέρβοι να μην αποτελούν πλέον πρόβλημα στην ανατολική εκστρατεία", λέει ο Τσέρανιτς.
 Αυτό, πρόσθεσε, επισημαίνεται από καθιερωμένες μήτρες των δυτικών πρεσβειών, όπως «η Δημοκρατία Σέρπσκα είναι η πηγή όλων των κακών», «οι Σέρβοι εμποδίζουν οποιαδήποτε συμφωνία με εκπροσώπους των άλλων δύο λαών», «ο πρόεδρος Ντόντικ προέρχεται από το εγκληματικό περιβάλλον. 
Σχετικά με τον ισχυρισμό της αντιπολίτευσης στη Δημοκρατία Σέρπσκα ότι δεν πρόκειται για δίκη του Σέρπσκα, αλλά για Nτόντικ, ο Τσέρνιτς λέει ότι αυτό δεν είναι αλήθεια.
 «Αυτή είναι μια δίκη της Δημοκρατίας Σέρπσκα και μια προσπάθεια εκκαθάρισής της. Με την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, τοποθετούμε τους φυσικούς μας πόρους στο "ορίστε" σε ξένες εταιρείες, υποστηριζόμενες από εκείνους που είναι επίσης οι διατάκτες του κατηγορητηρίου", δήλωσε ο Τσέρανιτς. Η Εισαγγελία και το Δικαστήριο της Β-Ε "διαρρέουν" πληροφορίες σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης και τις λαμβάνουν ακόμη και ενώπιον των δικηγόρων Ντόντικ και Λούκιτς. «Πηγαίνουν 'με όλη τους τη δύναμη' να καταδικάσουν τον Ντόντικ, αλλά δεν θα το πετύχουν. Νομίζω ότι θα κυβερνήσει τη Σέρπσκα για πολλά χρόνια, γιατί στις πιο δύσκολες στιγμές κατάφερε να διατηρήσει τους θεσμούς της", δήλωσε ο Τσέρανιτς. Αν δεν υπάρχει ισχυρός στρατός, δεν θα έχουμε χώρα Η γεωπολιτική κατάσταση στον κόσμο αλλάζει σημαντικά. "Η ηγεσία της Δημοκρατίας Σέρπσκα παρακολουθεί στενά όλα αυτά και θα αντιδράσει με τον σωστό τρόπο ανά πάσα στιγμή", δήλωσε ο Τσέρανιτς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου