Ιανουαρίου 31, 2024

Η ωραία Γαβριέλα θέλει να γίνει ξανά δήμαρχος του Βουκουρεστίου


 

ΒΟΥΚΟΥΡΈΣΤΙ 31.01.Η πρώην δήμαρχος του Βουκουρεστίου Γκαμπριέλα Φίρα θέλει και πάλι να αναλάβει δήμαρχος της ρουμανικής πρωτεύουσας. Σε τηλεοπτική εκπομπή χθες το βράδυ, η Φίρα, η οποία είναι επικεφαλής της οργάνωσης του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στο Βουκουρέστι και μέλος της Γερουσίας, δήλωσε ότι ήταν « υποψήφια» για τη θέση του δημάρχου της πρωτεύουσας.
 Η Gabriela Fira ήταν δήμαρχος του Βουκουρεστίου από το 2016 έως το 2020. 
 Τα  όργανα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος θα συναντηθούν σήμερα για να συζητήσουν τη στρατηγική του κόμματος για τις ευρωεκλογές.
Οι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες θα αγγίξουν επίσης άλλα θέματα, συμπεριλαμβανομένου του υποψηφίου του κόμματος για δήμαρχο του Βουκουρεστίου. 
Φέτος, η Ρουμανία θα διεξαγάγει τέσσερις γύρους εκλογών – για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τοπικές, κοινοβουλευτικές και προεδρικές. Η Gabriela Fira έχει από καιρό σηματοδοτήσει ότι είναι έτοιμη να αναλάβει ξανά το Βουκουρέστι. 
 "Είμαι υποψήφια για το Βουκουρέστι, με τη δύναμή μου να εργαστώ, με την ενέργειά μου ... Γνωρίζω πολύ καλά τα διοικητικά προβλήματα, γνωρίζω επίσης την πρωτεύουσα και στέκομαι καλά στις δημοσκοπήσεις", δήλωσε η Γκαμπριέλα Φίρα  και σημείωσε ότι η οργάνωση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD) στο Βουκουρέστι υποστηρίζει την υποψηφιότητά της για τη δημαρχιακή θέση. 
 Τις τελευταίες ημέρες, τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Gabriela Firja δήλωσε ότι εξέφρασε δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι χαρακτηρίστηκε ως «υποψήφια προς το παρόν» για τη δημαρχιακή θέση στο Βουκουρέστι. 
Η Φίρια είπε ότι η κατάσταση δεν την ικανοποίησε και ότι θα λύσει αυτό το πρόβλημα στο κόμμα και ανέφερε  ότι εάν το PSD δεν την υποστηρίξει, δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές ως ανεξάρτητη υποψήφια επειδή είναι «ομαδική παίκτρια». Σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές, η Γκαμπριέλα Φίρια δήλωσε ότι θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του σημερινού πρωθυπουργού Μαρσέλ Τσολάκου για την προεδρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου