Ιουλίου 28, 2019

Οι δέκα πλουσιότεροι πολιτικοί στην Πρίστινα

Σύμφωνα με τις περιουσιακές δηλώσεις που καλύπτουν την περίοδο 2010-2019, των 500 περίπου βουλευτών, υπουργών, και διευθυντών κρατικών επιχειρήσεων του Κοσσόβου, ο πλουσιότερος όλων είναι ο διεθνής μεγαλοεργολάβος και υπουργός εξωτερικών Μπετζέτ Πατσόλι, με μια περιουσία 724 εκατομμυρίων ευρώ.
 Δεύτερος είναι το «Φείδι», ο πτωχός πολέμαρχος του ΟΥΤΣΕΚΑ Χασίμ Θάτσι που πλούτισε από τον «αγώνα» , με περιουσία 4,3 εκατομμύρια ευρώ.
 Τρίτος είναι ο Ραμούς Χαραντινάι, με 1,9 εκατομμύρια ευρώ . 
Τέταρτος ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Χαϊρεντίν Κούτσι με 1,4 εκατομμύρια ευρώ και πέμπτος ο Σοσιαλδημοκράτης Οπλαρχηγός του ΟΥΤΣΕΚΑ Φατμίρ Λιμάι , με 882.000 ευρώ. 
Ακολουθού: Ο πρώην πρωθυπουργός Μπουγιάρ Μπουκόσι, ακολουθεί με 742.000 ευρώ.Ο αρχηγός της  LDK Ίσα Μουσταφά, με 651.000 ευρώ. Το μέλος της ομάδας διαπραγμάτευσης με τη Σερβία Ντιρντάν Γκάσι, με 616.000 ευρώ, και η Εντίτα Ταχίρι , πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επί Θάτσι και επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης για τη Σερβία με 588.000 ευρώ. 
Την δεκάδα κλείνει ο βουλευτής της Σερβικης Λίστας Ντάλιμπορ Γέφτιτς με 572.000 ευρώ.
Συναγερμός για τρομοκρατικές επιθέσεις Ισλαμιστών
Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Πρίστινα κάλεσε τους αμερικανούς πολίτες να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί , κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου λόγω των συνεχιζόμενων απειλών  από τρομοκρατικές οργανώσεις και από  άτομα που εμπνέονται  από τον  εξτρεμιστικό Ισλαμισμό. «Οι  Εξτρεμιστές συνεχίζουν να εστιάζουν σε τουριστικά αξιοθέατα, σε δημόσιες συγκεντρώσεις, εμπορικά κέντρα, Μέσα μεταφοράς, καφετέριες και άλλες εγκαταστάσεις που επισκέπτονται και συχνάζουν ως επί το πλείστον οι δυτικοί», ανέφερε η δήλωση της αμερικανικής  πρεσβείας.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ συνιστά στους αμερικανούς να αποφεύγουν τα μέρη με πολυκοσμία να φροντίζουν για την προσωπική τους ασφάλειας, και να παρακολουθούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για να γνωρίζουν τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου