Ιουλίου 28, 2019

Σκόπια: Οι συνεργάτες της Γιάνεβα διαψεύδουν ότι σβήστηκαν στοιχεία από τους υπολογιστές

Το ΕΜΕΟ-ΔΚΜΕΕ, (VMRO-DPMNE) με αφορμή τις καθημερινές εξελίξεις στο σκάνδαλο των εκβιαστών ανακοίνωσε ότι «το χάος στο οποίο η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση έχει ωθήσει το κράτος πρέπει να σταματήσει», και τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιοσύνη στη Μακεδονία» , ότι «ο επικεφαλής των πλοκαμιών», του «εγκληματικού χταποδιού» είναι ο Ζάεφ, που, «έδωσε ελευθερία στους εγκληματίες, και φόβο στους πολίτες», αφού, «οι αθώοι άνθρωποι υποφέρουν από τις εγκληματικές συμμορίες» . 
«Η κυβέρνηση δεν ασχολείται με το έγκλημα, αλλά διεγείρει έγκλημα», ανέφερε το ΕΜΕΟ-ΔΚΜΕΕ που υποστήριξε ότι «ο Ζόραν Ζάεφ απαίτησε την απελευθέρωση του Ζελετσάρσκι , ο οποίος, «αντί να είναι στη φυλακή, απειλεί και δέρνει ανθρώπους σε όλο το Κότσανι». 
 O εκπρόσωπος ΕΜΕΟ-ΔΚΜΕΕ Ντίμτσε Αρσόφσκι δήλωσε ότι «η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση και Ζάεφ θέλουν να καλύψουν την Γιάνεβα, γιατί αυτοί είναι εμπλέκονται στους «εκβιασμούς». «Το γεγονός ότι η Γιάνεβα έδωσε εντολή να διαγραφούν αρχεία από τους υπολογιστές της εισαγγελίας δείχνει ότι έχει κάτι να κρύψει» τόνισε και ζήτησε να γίνει από εμπειρογνώμονες , τεχνική πραγματογνωμοσύνη, για να ανακτηθούν τα αρχεία». 
Οι συνεργάτες της Γιάνεβα βγήκαν στα κανάλια για να διαψεύσουν ότι δόθηκε εντολή από την Γιάνεβα και ότι έγινε διαγραφή αρχείων, αλλά η πηγή της είδησαης είναι εργαζόμενοι στους υπολογιστές της εισαγγελίας.
 Σύμφωνα με την «Τ/Ο Telma» η πρώτη μεγάλη συναλλαγή με τους εκβιαστές που εντοπίστηκε αφορά σε πληρωμή 750 χιλιάδες ευρώ που έγινε φθινόπωρο του 2017από εργολάβο του Μοναστηρίου, (Μπίτολα) που ανέλαβε μια σύ μβαση για οικοδόμηση  διαμερισμάτων για  κοινωνική στέγαση.


Ο Πρέσβης της Γαλλίας Κριστιάν Τιμονίε σε συνέντευξη στην Τ/Ο ζήτησε την πλήρη έρευνα της υπόθεσης των εκβιαστών , προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και είπε ότι υπέστη σοκ με την υπόθεση αυτή.

Το δικαστικό ρεπορτάζ αποκάλυψε ότι το Σάββατο κατέθεσε στην εισαγγελία οργανωμένου εγκλήματος και  διαφθοράς, δημοσιογράφος του καναλιού «1TV» που έδωσε αποδεικτικά στοιχεία για την υπόθεση των εκβιασμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου