Ιουλίου 28, 2019

Επί τροχάδην

ΤΙΡΑΝΑ. Ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας, πρώην και επίτιμος αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος, Σαλί Μπερίσα δήλωσε στο BBC για την παραίτηση του Ραμούς Χαραντινάι, ότι η τρόικα Βούτσιτς-Θάτσι-Ράμα και ο Μπάτον Χατζίου, 
ο οποίος συμβουλεύει τον Έντι Ράμα, θέλουν τον Χαραντινάι, στην φυλακή.


 ΣΚΟΠΙΑ. Η ήμερα του Ηλία, (2 Αυγούστου) που εορτάζεται ως εορτή της Δημοκρατίας, θα διεξαχθεί με κεντρικό Σύνθημα «Είμαστε όλοι παιδιά του Ίλιντεν». Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μέτσκιν Κάμεν ,στο Κρούσεβο, παρουσία του Ζάεφ. 
Ο Χριστιάν Μιτσκόσκι δήλωσε ότι η μνήμη των αγωνιστών του Ίλιντεν παραμένςι ζωντανή και ότι «όσο υπάρχουν άνθρωποι των οποίων οι καρδιές πάλλονται  για την χώρα μας, η Μακεδονία θα υπάρχει».

ΣΚΟΠΙΑ. Ο Αλβανός Διευθυντής των «Μακεδονικών Σιδηροδρόμων» Ιρφάν Ασάνι, παρόλο που ο Ζάεφ και το DUI διόρισαν νέο διευθυντή αρνείται να εγκαταλείψει τη θέση που κατέχει μία δεκαετία. 

ΝΤΡΑΒΑΡ. Ο Γενικός Γραμματέας της Σερβικής Προεδρίας δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Βούτσιτς θα επισκεφθεί σύντομα τον Δήμο, που τον ανακήρυξε επίτιμο δημότη, και ανακοίνωσε ότι η Σερβία θα παράσχει χρηματοδοτική συνδρομή ενός εκατομμύριου ευρώ στον Δήμο. 

ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Ο κροάτης υπηρεσιακός υπουργός της δικαιοσύνης Γιόζιπ Γκρούμπεσα είπε ότι το Κόμμα Δημοκρατικής Δράσης, (SDA) προσπαθεί να παραπλανήσει το κοινό και ότι είναι γελοία η απόφαση του Κόμματος που υπερασπίζεται τους μουσουλμάνους εγκληματίες πολέμου.

 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Η Σερβική εισαγγελέα εγκλημάτων πολέμου αποφάσισε να κλείσει τους φάκελους, κατά του στρατηγού ε.α Μόμιρ Στογιάνοβιτς, και των πρώην αξιωματικών Σρέτεν Τσάμοβιτς και Νίκολα Μιτσούνοβιτς που είχαν καταγγελθεί ωςύποπτοι για εγκληματα πολέμου κατά των Αλβανών στη Τζάκοβίτσα το 1999.

 ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Ο ηγέτης της HDZ Ντράγκαν Τσόβιτς δήλωσε ότι η καθυστέρηση στη διαμόρφωση των Αρχών της Βοσνίας Ερζεγοβίνης ειναι περιττή και βλαβερή ότι αυτή η αυτιστική πολιτική δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου