Αυγούστου 04, 2018

Επί τροχάδην

ΚΟΣΟΒΣΚΑ ΜΙΤΡΟΒΙΤΣΑ. Η κατάσταση ασφάλειας στους Δήμους Ζούμπιν Πότοκ, Μίτροβιτσας, Ζβέτσαν, Λεποσάβιτς είναι σταθερή σήμερα», δήλωσε ο επικεφαλής επιχειρήσεων της αστυνομικής υπηρεσίας στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο, Ζέλικο Μπόγιτς.

.ΜΠΑΤΣΚΑ ΠΑΛΑΝΚΑ. Ο Πατριάρχης των Σέρβων, Ειρηναίος, χοροστάτησε στο μνημόσυνο για τους 1,861 νεκρούς και αγνοούμενους Σέρβους από την Κραατική επιχείρηση «Θύελλα», με το οποίο ξεκίνησε η κεντρική εκδήλωση μνήμης για τα 23 χρόνια από την εθνοκάθαρση που έκαναν οι Κροάτες. Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς είπε ότι η επιχείρηση «Θύελλα», της Κροατίας ήταν η συνέχιση της πολιτικής εξόντωσης των Σέρβων που εφαρμόστηκε από το ανεξάρτητο κράτος της Κροατίας (NDH) στο Β ' Παγκόσμιο Πόλεμο. 
Η αναπληρωτής πρωθυπουργός της Σερβίας Ζοράνα Μιχαΐλοβιτς δήλωσε ότι κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για συμφιλίωση και για καλύτερο μέλλον για τους πολίτες της Σερβίας και της Κροατίας όσο οι Κροάτες γιορτάζουν για τα βάσανα των Σέρβων.

ΤΙΡΑΝΑ. Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα δήλωσε στο ράδιο «Φρι Γιούροπ», ότι το ΝΑΤΟ αποφάσισε να επενδύσει πάνω από 50 εκατομμύρια για τον εκσυγχρονισμό της αεροπορικής βάσης στο Κούτσοβο, που θα χρησιμεύσει ως βάση για την υποστήριξη του ΝΑΤΟ , καθώς και υποστήριξη διοικητικής μέριμνας και υποστήριξη για την αστυνομία, καθώς και για την εκπαίδευση στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ. 


ΣΟΦΙΑ. Η Ιερά Σύνοδος της Βουλγαρίας αποφάσισε να γίνουν σήμερα σε όλες τις εκκλησίες δοξολογίες για να ευχαριστήσουν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί τη Θεία Πρόνοια για την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την απόρριψη του Συμφώνου της Κωνσταντινούπολης. Η Ιερά Σύνοδος της Βουλγάρικης Ορθόδοξης Εκκλησίας χαρακτήρισε την απόφαση  «δίκαιη» τονίζοντας  πως το Σύμφωνο δεν συμβαδίζει με το ορθόδοξο δόγμα για την δημιουργία του άντρα και της γυναίκας κατ’ εικόνα και ομοίωση του Θεού αλλά και με την έννομη τάξη της βουλγάρικης κοινωνίας.

ΤΙΡΑΝΑ . Η Αλβανική αστυνομία, σε επιχείρηση στον Αώο, (Βιόσα), εντόπισε και κατάσχεσε δύο κλειδωμένα φορτηγά με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας στα οποία ήταν φορτωμένα 1.500 χιλιόγραμμα χασίσι, 16 τυφέκια και 12 καλάσνικοφ. Λίγο πιο πέρα στην ορεινή περιοχή κοντά στα Ελληνο-Αλβανικά σύνορα συνελήφθη 27 χρόνος Αλβανός που μετέφερε 130 κιλά χασίσι. 

ΤΕΤΟΒΟ. Ο Μεντούχ Θάτσι επανεξελέγη, από το 7ο Συνέδριο του Αλβανικού Δημοκρατικού Κόμματος πρόεδρος του «DPA» που πραγματοποιήθηκε στο Τέτοβο. Ο Θάτσι είπε ότι είναι απαραίτητο να υλοποιηθεί η συμφωνία με την Ελλάδα, που, όπως είπε, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να ενταχθεί η Μακεδονία στις ευρω-ατλαντικές δομές.
«Η συμφωνία με την Ελλάδα είναι πολύ σημαντική για τους Αλβανούς, γιατί είμαστε υπέρ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και μόνο με την είσοδο στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ , μπορούμε να επιβιώσουμε», δήλωσε ο Θάτσι. Είπε ακόμα, ότι οι Αλβανοί εξακολουθούν να μην έχουν βασικά δικαιώματα, ότι , «οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται συναινετικά», και ότι «δεν υπάρχει ίση κατανομή του προϋπολογισμού», και ότι, «οι Αλβανοί από οικονομική άποψη ζουν πολύ άσχημα». Η πολιτική απόφαση του συνεδρίου , ζήτησε «την ταχύτερη ένταξη της «Βόρειας» σε ΕΕ και ΝΑΤΟ», και την «πλήρη ισότητα των Αλβανών μέσω ενός μηχανισμού πλήρους συναίνεσης στη διαδικασία λήψης αποφάσεων». 

ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΣΕΡΑΓΕΒΟ . Ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε ότι η Σέρπσκα δεν θα επιτρέψει στους μετανάστες να θέσουν σε κίνδυνο τον τρόπο ζωής των πολιτών της, και τόνισε ότι η κυβέρνηση θα παρακολουθεί τη κυκλοφορίας των παράνομων μεταναστών σε όλη την επικράτειά της. Αναφερόμενος στον Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς, είπε ότι «είναι πολιτικός σε αποχώρηση » και ότι «έχει ήδη ετοιμάσει το σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη» ενώ σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Ιζετμπέγκοβιτς για την πολεμική βιομηχανία στην FBiH, είπε ότι , «ρίχνει άδεια», Μιλώντας για την επέτειο της κροατικής επιχείρησης «Ολούγια είπε ότι «ήταν εθνοκάθαρση σε βάρος Σέρβων». Για την διακήρυξη «για την επιβίωση του σερβικού λαού», είπε ότι δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή. 

ΣΑΡΑΓΙΕΒΟ. Ο Κροάτης συμπρόεδρος της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Ντράγκαν Τσόβιτς, δήλωσε ότι σε περίπτωση που οι μετανάστες που προσπαθούν να πάνε στην ΕΕ παραμείνουν στη χώρα, αυτό θα αποσταθεροποιήσει την πολιτική και την ασφάλεια της Βοσνίας Ερζεγοβίνης . 

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Το Υπουργείου Εσωτερικών του Μαυροβουνίου ανακοίνωσε ότι «αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 237 μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική στο Μαυροβούνιο»., λέει η Αστυνομία Διοίκησης του. 

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ . Οι ιδιοκτήτες των δεσμευμένων λογαριασμών σε σκληρό συνάλλαγμα έλαβαν την τελευταία δόση ύψους 6,7 εκατομμύρια Μάρκων, με την οποία εξοφλήθηκε το σύνολο της οφειλής που ήταν 70, 8 εκατομμύρια KM.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου