Αυγούστου 09, 2018

Ρεπούμπλικα της Βόρειας:Το ψέμα του Ολιβερ είχε κοντά πόδια

Το VMRO-DPMNE αποκάλυψε ότι το Υπουργείο του Όλιβερ Σπασόφσκι είπε ψέματα για την δήθεν επιχείρηση σύλληψης τρομοκρατών για να «σκεπάσει επικοινωνιακά» το σκάνδαλο του Λάζο Βελκόβσκι που πήγε «για βουτιές» στην Ελλάδα με το υπηρεσιακό «Ρέιντζ Ρόβερ».

 Οι επτά Αλβανοί μαχητές του Ισλαμικού Κράτους παραδόθηκαν από τους αμερικανούς που τους είχαν συλλάβει στη Συρία και το Ιράκ και μεταφέρθηκαν αεροπορικώς από το στρατό των ΗΠΑ και παραδόθηκαν στο Υπουργείο Εσωτερικών στο Διεθνές Αεροδρόμιο των Σκοπίων. Σύμφωνα με το πρακτορείο «Associated Press», οι επτά τζιχαντιστές, αφού ταχτοποιήθηκαν από τους Αμερικανούς,  ως πολίτες της πΓΔΜ, επιστράφηκαν στη χώρα του που τους δέχθηκε υπό την πίεση των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Μετά τον θόρυβο , η αμερικανική Πρεσβεία έδωσε στην δημοσιότητα ευχαριστήρια επιστολή του Πενταγώνου που «εξήρε τη «Μακεδονία» για την απόφασή της να δεχθεί τους πολίτες της που, ως αλλοδαποί μισθοφόροι πολεμούσαν στο Ιράκ και τη Συρία, και τόνισε ότι η χώρα είναι παράδειγμα για την καταπολέμηση του ισλαμικού κράτους».

 Οι Αμερικανοί έχουν προσπαθήσει πολύ για να πείσουν τους εταίρους τους να αναλάβουν την ευθύνη για τους δικούς τους υπηκόους που συλλαμβάνονται στο συριακό μέτωπο. Η Ρεπούμπλικα της Βόρειας είναι ένας από τους λίγους που δέχθηκαν να το κάνουν. Λίγους μήνες πριν, η Βρετανία αρνήθηκε κατηγορηματικά την επιστροφή δυο μαχητών για να τουθς δικάσει.
 Ο λόγος είναι ότι τέτοιες δίκες είναι περίπλοκες και δεν υπάρχει συνήθως καμία απόδειξη για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν. Οι αλβανοί «Τζιχαντιστές» κατηγορούνται για «συμμετοχή σε ένα ξένο στρατό», και εάνμ καταδικαστούν θα αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως 10 ετών. Σύμφωνα με τις αμερικανικές εκτιμήσεις, περίπου 130 πολίτες της Ρεπούμπλικας της Βόρειας συμμετείχαν στον πόλεμο στη Συρία και τουλάχιστον δέκα έχασαν τη ζωή τους στις μάχες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου