Ιουλίου 22, 2018

Βουλγαρία. Η Αντιμονοπωλιακή Επιτροπή σταμάτησε την εξαγορά των περιουσιακών στοιχείων της Τσεχικής «CEZ» από την «Inercom»

-Η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού, απέρριψε την εξαγορά από τη βουλγαρική «Inercom» των περιουσιακών στοιχείων της Τσεχικής «CEZ», που είναι ο προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας στη Δυτική Βουλγαρία. Ο έλεγχος απέδειξε ότι η συμφωνία θα μπορούσε να οδηγήσει σε στρέβλωση του ανταγωνισμού στην Αγορά. Η απόφαση δεν είναι οριστική και μπορεί να προσβληθεί ενώπιον του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου.

 - Σύμφωνα με έρευνα της Γιούροστατ το 36% των Βουλγάρων αγροτών είναι ηλικίας 65 ετών και άνω . Στη Βουλγαρία, περίπου το 50% των ανθρώπων που ασχολούνται με τη γεωργία ή άλλη αγροτική δραστηριότητα είναι ηλικίας 40-65 ετών, ενώ το ποσοστό των νέων ανέρχεται μόλις στο 14%. Περίπου το 36% των Βουλγάρων αγροτών είναι ηλικίας 65 και περισσότερο ετών. Ο μεγαλύτερος αριθμός των νέων αγροτών είναι στην Αυστρία, και μετά στην Πολωνία και την Σλοβενία.

 -Η ανεργία μειώνεται, αλλά οι ελλείψεις «ειδικευμένου» προσωπικού παραμένουν. Οι εγγεγραμμένοι στα γραφεία ευρέσεως εργασίας, ήταν στα τέλη Ιουνίου 188.576 και ο αριθμός τους μειώθηκε κατά 5,9% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και κατά 15,9%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Οι νέοι άνεργοι, τον Ιούνιο, ήταν 21.898, εκ των οποίων οι 1.704 δεν είχαν εργαστεί προηγούμενα. Από τον Ιανουάριο, τα γραφεία ευρέσεως εργασίας έχουν βοηθήσει περίπου 32 χιλιάδες ανέργους να βρουν δουλειά. Επί του παρόντος, η μεγαλύτερη έλλειψη προσωπικού παρατηρείται στις βιομηχανίες μεταποίησης, το εμπόριο, στα ξενοδοχεία και εστιατόρια και στη διοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου