Ιουλίου 22, 2018

Το VMRO-DPMNE ζήτησε την παραίτηση του αντιπρόεδρου του Ζάεφ Κώτσο Ανγκιούσεφ και τόνισε ότι θα τον κλείσει στην φυλακή όταν έρθει ξανά εν τη βασιλεία του

Το VMRO-DPMNE ζήτησε τις παραιτήσεις του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας Κώτσο Ανγκιούσεφ και του διευθυντής του Ταμείου Καινοτομίας, Γιόβαν Ντεσποτόφσκι σε σχέση με την επιχορήγηση με των 160.000 ευρώ εταιρίας συμφερόντων του Ανγκιούσεφ, και απαίτησε η SDSM να επιστρέψει τα χρήματα στον κρατικό προϋπολογισμό. 

Το VMRO-DPMNE τόνισε πως καμιά δήλωση ή ανακοίνωση από την SDSM, δεν είναι δυνατόν να καλύψει το γεγονός ότι η εταιρεία του υπουργού Ανγκιούσεφ έλαβε 160.000 ευρώ από τα χρήματα των πολιτών για τους για ένα «προτζεκτ» που ονομάζεται «δημιουργούμε το μέλλον μας», και ότι ο Κώτσο Ανγκιούσεφ είναι ένοχος κλασσικής κατάχρησης εξουσίας. Τ
ο VMRO-DPMNE είπε ότι ο Κώτσο Ανγκιούσεφ και το εγκληματικό Καρτέλ υπό τον Ζάεφ καταχράται τη θέση του στην εξουσία με κάθε δυνατό τρόπο δημιουργόντας το μέλλον τους σε βάρος των πολιτών. 
Το VMRO-DPMNE είπε ότι, «οι νόμοι πρέπει να ισχύουν εξίσου για όλους», ότι το έγκλημα του Ανγκιούσεφ, σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα της Βόρειας Δημοκρατίας τιμωρείτε με φυλάκιση τουλάχιστον 3 ετών, και ότι αν η κυβέρνηση της  SDSM, και οι Ζάεφ-Ανγκιούσεφ εμποδίσουν τη δικαστική εξουσία, να ερευνήσει την υπόθεση , «μια μέρα όλα θα έρθουν στο φως και οι ένοχοι θα τιμωρηθούν». 
Πλην τούτου, το έτερο σκάνδαλο , ήταν η σύλληψη στην Αλβανία του 39χρονού Φατμίρ Μερκάι για εμπόριο ναρκωτικών στον οποίο η κυβέρνηση Ζάεφ έδωσε άδεια για καλλιέργεια κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς στο Γκόστιβαρ. 
Ο «επενδυτής» Μερκάι το 2004 είχε συλληφθεί και πάλι στην Αλβανία για λαθρεμπόριο αλκοόλ από τη Ρεπούμπλικα της Βόρειας στην Αλβανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου