Ιουλίου 30, 2018

Ρεπούμπλικα της Βόρειας: Το καλό το παλικάρι ξέρει και άλλο μονοπάτι

Ο εκπρόσωπος του VMRO-DPMNE που ρωτήθηκε για το αν υπάρχουν επαφές Ζάεφ-Μιτσκόσκι για το δημοψήφισμα δήλωσε ότι το Κόμμα παραμένει στις θέσεις που ανέπτυξε ο Μιτσκόσκι στην συνάντηση ηγεσίας. «Δεν υπάρχει καμία αλλαγή».

Ο Μιτσκόσκι επέμενε και επιμένει κατηγορηματικά, ότι πρέπει να τεθεί μία σαφής ερώτηση, και ότι το «τριπλό ερώτημα» του Ζάεφ είναι αντισυνταγματικό. 

Ο Ζάεφ, από την πλευρά του απάντησε σε ερώτηση για την πιθανότητα να αποτύχει το δημοψήφισμα καθώς οι μυστικές έρευνες δείχνουν ότι δεν θα πιάσει το 50% της συμμετοχής. Ο πρωθυπουργός είπε ότι «θα σεβαστεί τη θέληση του λαού...», και ένα αποτύχει το δημοψήφισμα, «αυτό δεν θα είναι καταστροφικό», γιατί, «το όνομα μπορεί να αλλάξει μέσα από τους θεσμούς». 

Ο Αντιπρόεδρος του VMRO-DPMNE Αλεξάνταρ Νικολόσκι απάντησε από το αμερικανικό κρατικό ραδιόφωνο, «Ελεύθερη Ευρώπη» και είπε ότι «η συμφωνία των Πρεσπών δεν θα περάσει» , ότι , «το VMRO - DPMNE θα διαπραγματευτεί μια καλύτερη συμφωνία», και ότι αυτή τη στιγμή. « οι μεταρρυθμίσεις και η οικονομία είναι πιο σημαντικά από το ζήτημα της ονομασίας και την ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου