Ιουλίου 12, 2018

Επί τροχάδην

ΣΤΡΟΥΜΙΤΣΑ. Συνελήφθη για λαθρεμπόριο τσιγάρων άνθρωπος του Ζάεφ. Ο σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος του Νόβο Σέλο, Μπόρο Στόιτσεφ, συνελήφθη χθες το βράδυ από την αστυνομία για λαθρεμπόριο τσιγάρων που εισήχθησαν από τη Βουλγαρία. Το Νόβο Σέλο είναι 9 χιλιόμετρα από τα σύνορα και χθες το βράδυ 
οι αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο δύο οχήματα φορτωμένα με κούτες τσιγάρων, που είχαν περάσει τα σύνορα από «ορεινό μονοπάτι». Στο ένα βρέθηκαν 30 κούτες και στο άλλο 35. Συνελήφθησαν οι οδηγοί και οι συνοδηγοί και ένας με μοτοσυκλέτα Κρός χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας. 

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ρουμανίας (CCR) όρισε την συζήτηση των προσφυγών του προέδρου και των κομμάτων της αντιπολίτευσης σχετικά με την αντισυνταγματικότητα των τροπολογιών του ποινικού κώδικα για τις 25 Σεπτεμβρίου. Η προσφυγή των κομμάτων PNL και USR για τις τροπολογίες στον κώδικα ποινικής δικονομίας θα συζητηθεί στις 18 Ιουλίου. Το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του πρόεδρου Γιοχάνις να οριστεί δικάσιμός μετά την ανακοίνωση της γνωμοδότησης της Επιτροπής της Βενετίας. 

ΣΟΦΙΑ. Οι Κτηνοτρόφοι που ασχολούνται με την αιγοτροφία και προβατοτροφία, οργανώνουν αύριο πανεθνική διαδήλωση, με αίτημα επιδότηση 10 ευρώ ανά ζώο. Η τιμή αγοράς πρόβειου γάλακτος από τα 0.70 ευρώ μειώθηκε σε 0,50 ευρώ , γεγονός που οδήγησε πολλούς κτηνοτρόφους σε πτώχευση. 
Η συγκέντρωση των κτηνοτρόφων θα γίνει στον κεντρικό δρόμο που ενώνει τη Σόφια με τη Βάρνα. Και αναμένεται ότι θα συμμετάσχουν πάνω από 2000 κτηνοτρόφοι από όλη τη Βουλγαρία. Στον βουλγαρικό νότο, στο αεροδρόμιο «Κρούμοβο», άρχισε χθες και θα συνεχιστεί μέχρι τις 21 Ιουλίου Βούλγαρο-αμερικανική αεροπορική άσκηση. Κατά τη διάρκεια της άσκησης θα εκτελεστούν πτήσεις σε χαμηλό ύψος, τακτική αεροπορική προσγείωση, οπτική αναγνώριση και άλλες ασκήσεις. 

ΤΙΡΑΝΑ. Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Δημοκρατικού Κόμματος Εντμοντ Σπάχο και του Σοσιαλιστικού Κινήματος Ενσωμάτωσης Πετρίτ Βασίλη υπέβαλαν χθες στην εισαγγελία για τα σοβαρά εγκλήματα , μήνυση για παρακώλυση της δικαιοσύνης, κατά του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, επειδή είπε ψέματα σχετικά με την υπόθεση του αδελφού του Υπουργού Εσωτερικών Αγκρόν. Η μήνυση αφορά στην δήλωση του Ράμα ότι «παγκοσμίως γνωστά εργαστήρια», έλιξαν την αυθεντικότητα της μαγνητοταινίας με τις συνομιλίες του Αγκρόν, για εμπόριο ναρκωτικών, ενώ κάτι τέτοιο ουδέποτε έγινε. Προηγουμένως τα δυο κόμματα ειχαν ζητήσει από την κυβέρνηση να καταθέσει στην Βουλή την έκθεση του εργαστηρίου. 

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο επικεφαλής του Κέντρου για την έρευνα των εγκλημάτων πολέμου της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Κόγιτς τόνισε ότι η Κοινή Δήλωση σχετικά με τα εγκλήματα πολέμου και τους Αγνοουμένους που βγήκε στο Λονδίνο είναι επιβλαβής για τους Σέρβους και δεν θα έπρεπε να έχει υπογραφεί. 

ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ. Η Ρωσική Ομοσπονδία χθες ήρε την απαγόρευση της εισαγωγής μήλων από την Βοσνία Ερζεγοβίνη ανακοίνωσε ο υπουργός εξωτερικού εμπορίου και οικονομικών σχέσεων, Μίρκο Σάροβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου