Ιουλίου 12, 2018

Τα επικοινωνιακά βάσανα των νεκρών

ΣΡΕΜΠΡΕΝΙΤΣΑ. Αναπαμό δεν έχουν οι νεκροί μουσουλμάνοι. Πλήθη των πενθούντων Μουσουλμάνων, (πάνω-κάτω 20.0000), συγκεντρώθηκαν και χθες στην Ποτοτσάρι, για την 23η επέτειο της «γενοκτονίας» στη Σρεμπρένιτσα. Φέτος έθαψαν στο Ποτοτσάρι άλλα 35 "θύματα" που τα ξέθαψαν από αλλού. Μερικούς τους έφεραν από την Βλασένιτσα. Η 23η επέτειος ξεκίνησε με τον εθνικό ύμνο της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης. Τιε εκδηλώσεις παρακολούθησαν ο Ύπατος Βαλεντίν Ίνζκο, ο εκπρόσωπος της ΕΕ Λαρς Γκούναρ Βίγκεμαρκ , η πρέσβειρα των ΗΠΑ Μορίν Κόρμακ που επλήρωσε και το Τάμα της να περπατήσει από την Τούζλα στην Σρεμπρενίτσα, εκπρόσωποι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς, αντιπροσωπείες από την Τουρκία και αραβικές χώρες, και η σχισματική ψευτο-εκκλησία του Τζουκάνοβιτς. Ο Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς, που του τελειώνουν τα πτώματα, προέτρεψε όποιον εχει πληροφορίες σχετικά με τα ίχνη των τάφων θυμάτων της Σρεμπρένιτσα που εξακολουθούν να αγνοούνται να μιλήσουν.«Πέστε μας πού να βρούμε τις σορούς», είπε, ο Ιζετμπέγκοβιτς. Ο Γερμανός αστυνομικός επιθεωρητής Κλάους Ζορν δήλωσε στο Ποτοτσάρι ότι «εάν έστω και ένα πρόσωπο που διέπραξε γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα κρύβεται στη Γερμανία δεν θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλής». 

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε ότι σε η γερμανική εισαγγελία, θα αρχίσει να κυνηγάει τους ανθρώπους των οποίων τα ονόματα έδωσε η πρόεδρος της ΜΚΟ «Μητέρες της Σρεμπρένιτσα» και ότι όσοι από αυτούς βρίσκονται στην Γερμανία θα πρέπει να γυρίσουν πίσω το συντομότερο δυνατόν. Η Ραντοίκα Φιλίποβιτς, επικεφαλής της ένωσης των οικογενειών των δολοφονηθέντων του Μπράτουνατς ανακοίνωσε ότι είναι ετοιμος ο κατάλογος με τα ονόματα των ανδρών της 28ης ταξιαρχίας του λεγόμενου στρατού της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και των άλλων μονάδων που επιτέθηκαν στα σερβικά χωριά στο Πόντρινιε , και η οποία θα πρέπει θα υποβληθεί στη γερμανική εισαγγελία και τα δικαστικά όργανα της ΕΕ.
 Ο Πρόεδρος της Ένωσης των οικογενειών των πεσόντων του πολέμου , Νεντέλικο Μίτροβιτς, είπε ότι η δήλωση των Γερμανών ανακριτών ότι κανένας δράστης της γενοκτονίας στη Σρεμπρένιτσα δεν πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς στη Γερμανία, είναι μια πίεση προς την Σέρβικη Δημοκρατία και τη Σερβίας που επιμένουν στη στρατιωτική ουδετερότητα και στη φιλία με τη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου