Ιουλίου 03, 2018

Η τηλεκατευθυνόμενη αλλά Ανεξάρτητη και τυφλή δικαιοσύνη της Ρουμανίας άρχισε προκαταρτική εξέταση για Εσχάτη Προδοσία

Η εισαγγελία κατά του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας άρχισε προκαταρτική εξέταση με βάση τη μηνυτήρια αναφορά του αρχηγού των Φιλελευθέρων Λουδοβίκου Όρμπαν κατά της πρωθυπουργού και του προέδρου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος επειδή έβλαψαν τα συμφέροντα του κράτους, με την μεταφορά της Πρεσβείας της Ρουμανίας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ. Η μηνυτήρια αναφορά υποβλήθηκε στις 17 Μαΐου. 
Πρώτος μάρτυς που κλήθηκε να καταθέσει ήταν ο κ. Όρμπαν. 
Η εισαγγελία οργανωμένου εγκλήματος ξεκίνησε επίσημη έρευνα για να εξακριβώσει εάν και κατά πόσον διαπράχθηκε το καταγγελλόμενο έγκλημα. 
Ο Όρμπαν δήλωσε ότι η μηνυτήρια αναφορά του δεν αφορά στην πολιτική απόφαση να μετακομίσει η Πρεσβεία, αλλά στον τρόπος που το χειρίστηκε η κυβέρνησης παραβιάζοντας το Σύνταγμα και άλλες νομοθετικές πράξεις. 
«Η μηνυτήρια αναφορά αναφέρεται σε τέσσερα πιθανά εγκλήματα.Τον σφετερισμό της εξουσίας , τη δημοσιοποίηση διαβαθμισμένων πληροφοριών, την παροχή ψευδών πληροφοριών στον πρόεδρο της Ρουμανίας από κακή πρόθεση και την εσχάτη προδοσία», δήλωσε ο Όρμπαν στους δημοσιογράφους.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Η Γερουσία ενέκρινε το σχέδιο νόμου για την τροποποίηση του ποινικού κώδικα,  με 74 ψήφους έναντι 28 και εννέα αποχές. Το νομοσχέδιο τώρα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου