Ιουλίου 03, 2018

Το Μαυροβούνιο και η Αλβανία θα αντιμετωπίσουν από κοινού της προκλήσεις

Οι κυβερνήσεις του Μαυροβούνιου και της Αλβανίας πραγματοποίησαν σήμερα στη Σκόνδρα, κοινή συνεδρίαση. Οι δυο κυβερνήσεις δεσμεύτηκαν να εργαστούν από κοινού για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της μετανάστευσης, των προσφύγων, των μειονοτήτων και της ασφαλείας. «Θα συνεργαστούμε για τη διατήρηση σταθερότητας,» είπε ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Ντούσκο Μάρκοβιτς, και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τοίχους και συρματοπλέγματα. Οι χώρες μας είναι ασφαλής.»
 Οι δυο κυβερνήσεις υπέγραψαν κοινή δήλωση και 12 συμφωνίες περί της αμοιβαίας συνδρομής σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, για το άνοιγμα των κοινών συνόρων, για τη διεθνή κυκλοφορία εμπορευμάτων και επιβατών και τη συνεργασία σε διασυνοριακό επίπεδο και την αστυνόμευση του εναερίου χώρου. Ο Ράμα είπε ότι κάθε έθνος φιλοξενεί μειονότητα του άλλου και τόνισε ότι «οι μειονότητες είναι μια εξαιρετική γέφυρα της συνύπαρξης», και εξήρε τη στάση των αρχών του Μαυροβουνίου προς την αλβανική μειονότητα του Μαυροβουνίου και είπε ότι η ψήφιση νόμου περί μειονοτήτων στην Αλβανία έδωσε στη μειονότητας των Μαυροβουνίων ότι τους άξιζε. «Δεν είναι συνηθισμένο τα πράγματα να είναι θετικά στην περιοχή μας, αλλά σε αυτή την περίπτωσαη είναι,», δήλωσε ο Ράμα.
 Επιχειρηματίες από τις δύο χώρες αναμένεται να συζητήσουμε την συνεργασία στο εμπόριο, τον τουρισμό την ενέργεια, τις μεταφορές, τη γεωργία, και την επεξεργασία ξύλου.


ΤΙΡΑΝΑ. Το Εθνικό Ινστιτούτο τροφίμων της Αλβανίας δέσμευσε  50 τόνους κοτόπουλα  από τη Βραζιλία, λόγω της παρουσίας σε αυτό βακτηρίων σαλμονέλας. Αυτό είναι το δεύτερο φορτίο με σαλμονέλα από τη Βραζιλία για  φέτος. Προηγουμένως ήταν   13 τόνοι κρέατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου