Ιουλίου 03, 2018

Ο Ποροσένκο στο Βελιγράδι

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς υποδέθηκε τον Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Πορόσενκο και δήλωσε ότι η Σερβία και η Ουκρανία έχουν παραδοσιακά καλές και φιλικές σχέσεις, τις οποίες θέλουν να εμβαθύνουν σε όλα τα επίπεδα. «Ελπίζουμε και επιθυμούμε μια ειρηνική επίλυση όλων των προβλημάτων στην Ουκρανία και το σεβασμό των συμφωνιών του Μινσκ, και πιστεύουμε ότι ο ΟΑΣΕ είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την ειρήνη», είπε ο Βούτσιτς στην κοινή συνέντευξη τύπου, τονίζοντας ότι Ουκρανία πάντα σεβόταν την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Σερβίας. 

Ο Ποροσένκο είπε ότι η Ουκρανία και η Σερβία δεν έχουν διμερή προβλήματα και ότι η Ουκρανία σέβεται την εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας. «Εμείς δεν έχουμε αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο και η θέση μας είναι ότι θα πρέπει να αναζητηθεί μια λύση για το πρόβλημα μέσω συμβιβασμού, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τα συμφέροντα της Σερβίας», είπε ο Ποροσένκο. Οι υπουργοί εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς και Παύλο Κλίμκιν υπόγραψαν παράλληλα διακυβερνητική συμφωνία σχετικά με την κατάργηση των θεωρήσεων για τους ουκρανούς πολίτες.

 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ .Ο Σεβασμιότατος Πατριάρχης των Σέρβων Ειρηναίος δήλωσε ότι εμμένει σε προηγουμένη δήλωσή του ότι δεν είναι τώρα κατάλληλος ο χρόνος για επίσκεψη του Πάπας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη Σερβία. Η υπουργός Δικαιοσύνης Νελα Κουμπούροβιτς επισκέπτεται το Πεκίνο. Η Επιτροπή του Σερβικού Κοινοβουλίου για τη Σερβική Διασπορά υποστήριξε τις προσπάθειες της κυβέρνησης της Σερβικής Δημοκρατίας για την αποκατάσταση των σερβικών ιδιοκτησιών στην Κροατομουσουλμανική Ομοσπονδία. (FBiH) Ο διευθυντής του γραφείου της σερβικής κυβέρνησης φια το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι Μάρκο Τζούριτς, ευχαρίστησε το γενικό διευθυντή του Υπουργείου των εξωτερικών του Ισραήλ, Γιουβάλ Ροτέμ για τη θέση Αρχών της χώρας του να μην αναγνωρίσει την διακήρυξη ανεξαρτησίας της Πρίστινας. Το Ινστιτούτο της δημόσιας υγείας επιβεβαίωσε ότι επιβεβαιώθηκαν φέτος στη Σερβία δύο περιπτώσεις πυρετού του Δυτικού Νείλου, που μεταδίδεται από τα κουνούπια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου