Ιουλίου 24, 2018

Βοσνία Ερζεγοβίνη: Οι δήμοι κλείνουν την πόρτα στους πρόσφυγες και στον ηλίθιο Μέτκιτς

Αντιπροσωπεία του Δήμου της Βελίκα Κλάντουσα απέριψε την πρόταση του Υπουργό Ασφαλείας Ντράγκαν Μέτκιτς για τη δημιουργία προσωρινού καταυλισμού με σκηνές για τους παράτυπους μετανάστες κοντα στον οικισμό Πόλιε. Ο Δήμαρχος του Μποσάνσκι Πέτροβατς Ζλάτκο Χούγιιτς ανακοίνωσε
 ότι δεν υπήρξε καμιά συμφωνία στη συνάντηση με τον Υπουργό Ασφαλείας Ντράγκαν Μέτκιτς για τη δημιουργία Κέντρου Υποδοχής μεταναστών σε αυτό το Δήμο. 
Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Σοσιαλδημοκρατών (SNSD )Μίλιτσα Μάρκοβιτς δήλωσε ότι η μεταναστευτική κρίση στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη είναι εκτός ελέγχου και ότι ο πλέον υπεύθυνος για αυτό είναι ο υπουργός της ασφάλειας Ντράγκαν Mektic, καθώς και το Υπουργείο για τα Ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες, που διευθύνεται από το κόμμα δημοκρατικής δράσης (SDA ).

 Ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε ότι οι κατηγορίες του Ντράγκαν Μέτκιτς ότι η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών της Σερβικής Δημοκρατίας διακινεί ναρκωτικά είναι μια γελοία επίθεση στη Σερβική Δημοκρατία. Ο εμπειρογνώμονας σε θέματα ασφάλειας Τζεβάντ Γκαλιάσεβιτς δήλωσε ότι οι τελευταίες εμφανίσεις και οι βρώμικες επιθέσεις κατά του Υπουργείου Εσωτερικών της Σερβικής Δημοκρατίας Ντράγκαν Μέτκιτς που τον διόρισε υπουργό ο Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς, είναι η μεγαλύτερη ντροπή για τη σημερινή πολιτική. 

ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΣΑΡΑΓΕΒΟ. Το Γραφείο για την βοήθεια και υποστήριξη των Σέρβων να κατοχυρώσουν την περιουσία τους στην FBiH διεκπεραίωσε επιτυχώς τους τελευταίους δύο μήνες πάνω από 100 φακέλους προσφύγων και εκτοπισμένων που επιθυμούσαν αν καταγράψουν την περιουσία τους στα νέα Κτηματολόγια, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας , Ράντοβαν Γράγιτς. 
Η Επιτροπή για τη διατήρηση της περιουσίας των ιδιότητας Σέρβων στην Ομοσπονδία της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της για την προστασία των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων των Σέρβων από την Ομοσπονδία της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης που ζουν στην Ευρώπη.

 ΣΕΡΑΓΕΒΟ . Το ίδρυμα για την αναζήτηση των αγνοουμένων ανακοίνωσε ότι η εκταφή από το λάκκο Γκολούμπνιατσά κοντά στο Ντράβαρ συνεχίζεται και ότι μεχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί τα λείψανα εννέα ατόμων, που σκοτώθηκαν στον πρόσφατο πόλεμο. 

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Στατιστικής της Σερβικής Δημοκρατίας , ο μέσος μηνιαίος καθαρός μισθός των υπαλλήλων στη Σερβική Δημοκρατία τον Ιούνιο ανερχόταν σε 849 BAM και ήταν υψηλότερος ονομαστικά κατά 0.3% σε σύγκριση με το Μάιο, ενώ σε σύγκριση με τον Ιούνιο πέρυσι ήταν υψηλότερος ονομαστικά κατά 2,5%. Η βιομηχανική παραγωγή στη Σερβική Δημοκρατία κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, ήταν 5,2% υψηλότερη από ό, τι την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων αυξήθηκε κατά 2,7%.

 ΦΟΤΣΑ. Στις πηγές του Ντρίνα στη Φότσα ρίχτηκαν 40.000 ιχθύδια πέστροφας, πέντε έως οκτώ εκατοστών,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου