Ιουλίου 23, 2018

Ρεπούμπλικα της Βόρειας :Τα «κουκιά» και η κάλπη

Το ραντεβού του Ζάεφ με τον Μιτσκόσκι και τους Αλβανούς στο Κλαμπ των βουλευτών, έκλεισε για σήμερα στις 9 πμ . 
Ο εις εκ των Αλβανών συνομιλητών, ο Μπουγιάρ Οσμάνι, δήλωσε πως ελπίζει για συναίνεση σχετικά με τα «στρατηγικά ζητήματα» , η οποία είναι προς το συμφέρον όλων των πολιτών, αφού το 75% θέλει την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. 
Ο θεσμικός νόμος στη Ρεπούμπλικα της Βόρειας «περί δημοψηφίσματος» , προβλέπει, ότι είναι απαραίτητη η συμμετοχή του 50% συν έναν των «εγγεγραμμένων». Δηλαδή από τους 1.814.600 «εγγεγραμμένους» απαιτείται η συμμετοχή των 907.001.για να θεωρηθεί η δημοσκόπηση «νόμιμη», αν και δεν θα έχει νόμιμα αποτελέσματα, αφού δεν θα είναι «νομικά δεσμευτικό» το συμβουλευτικό δημοψήφισμα. Δημοσκόπηση που έγινε με εντολή της κυβέρνησης πριν μερικές ημέρες, έδειξε, ότι μόνο το 31% θα πάνε να ψηφίσουν, δηλαδή περίπου 565.000 . 

Σε ότι αφορά την γνώμη των «πολιτών», για τη Συμφωνία της Μικρής Πρέσπας, η κυβερνητική δημοσκόπηση έδειξε ότι τη συμφωνία υποστηρίζει το 94,7% των Αλβανών, το 83.3% των Βλάχων, το 73% των Τούρκων, και το 55,6% των Βοσνίων. Από τους «μακεδόνες», μόνο το 27% είναι υπέρ. 


Το VMRO-DPMNE ζήτησε την παραίτηση του αντιπρόεδρου του Ζάεφ Κώτσο Ανγκιούσεφ και τόνισε ότι θα τον κλείσει στην φυλακή όταν έρθει ξανά εν τη βασιλεία του.
Το VMRO-DPMNE είπε ότι ο Κώτσο Ανγκιούσεφ και το εγκληματικό Καρτέλ υπό τον Ζάεφ , καταχράται τη θέση του στην εξουσία με κάθε δυνατό τρόπο δημιουργώντας το μέλλον τους σε βάρος των πολιτών και ότι το έγκλημα του Ανγκιούσεφ, σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα της Βόρειας Δημοκρατίας τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 3 ετών, και ότι αν η κυβέρνηση της SDSM, και οι Ζάεφ-Ανγκιούσεφ εμποδίσουν τη δικαστική εξουσία, να ερευνήσει την υπόθεση , «μια μέρα όλα θα έρθουν στο φως και οι ένοχοι θα τιμωρηθούν».

 Ο Ανγκιούσεφ, επανήλθε, και ζήτησε από τους εργαζόμενους στις εταιρείες που συμμετέχει, να αρνηθούν να εισπράξουν την επιχορήγηση που έλαβαν.

 Πλην τούτου, το έτερο «Μέγα» σκάνδαλο , αφορούσε σε «διαγωνισμό» για την προμήθεια αντιδραστηρίων, στον οποίο συμμετείχε μόνο η νεοσύστατη «AHR LAB», και ανέλαβε την προμήθεια προϊόντων αξίας 35 εκατομμυρίων ευρώ. 
Οι μέτοχοι είναι νεαροί ακτιβιστές του κύκλου των Σοσιαλδημοκρατών. 
Το VMRO-DPMNE ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Υγείας Βένκο Φίλιπσε ο οποίος απάντησε πολύ απλά, ότι «δεν ήξερε λεπτομέρειες σχετικά με το ότι μόνο η επιχείρηση, «AHR LAB», συμμετείχε στο διαγωνισμό για τα αντιδραστήρια». Σκάνδαλο προσέφερε και η «πράσινη ανάπτυξη» που προκάλεσε καταιγίδα αντιδράσεων. Στην Αλβανία συνελήφθη ο 39χρονος Φατμίρ Μερκάι για εμπόριο ναρκωτικών, στον οποίο η κυβέρνηση Ζάεφ έδωσε άδεια για καλλιέργεια κάνναβης στο Γκόστιβαρ, «για ιατρικούς σκοπούς». Ο «επενδυτής» Μερκάι, είε ποινικό μητρώο, διότι, το 2004 είχε συλληφθεί και πάλι στην Αλβανία, για λαθρεμπόριο αλκοόλ , από τη Ρεπούμπλικα της Βόρειας, στην Αλβανία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου