Ιουνίου 13, 2018

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας επισκέπτεται το Ισραήλ

Ο βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στο Ισραήλ. 
Με τον συνάδελφό του Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον ισραηλινό Πρόεδρο Ρέουβεν Ρίβλιν, ο Μπόικο Μπορίσοφ θα συζητήσει την ανάπτυξη και διεύρυνση των διμερών σχέσεων, καθώς και διεθνή και περιφερειακά θέματα.
 Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας θα συναντηθεί, επίσης, με τον Πρόεδρο του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου Ρόναλντ Λάουτερ και θα παραστεί σε συνεδρίαση της Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης του Αμερικανικού Εβραϊκού Κογκρέσου. 
Ο Μπορίσοφ κατά τη συνάντησή του στο Τελ Αβίβ, με τον εκτελεστικό διευθυντή της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής Ντέιβιντ Χάρις, δήλωσε ότι «η διάσωση των βουλγάρων εβραίων είναι ένα πρωτοφανές γεγονός στην παγκόσμια ιστορία . Κανένας Εβραίος της Βουλγαρίας δεν στάλθηκε στα στρατόπεδα του θανάτου. Είμαστε περήφανοι για αυτό το γεγονός». 
Ο Μπόικο Μπορίσοφ ενημέρωσε το συνομιλητή του σχετικά με τις δεσμεύσεις της Βουλγαρίας, με την ιδιότητά του κράτους που ασκεί την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και τόνισε ότι η λέξη-κλειδί που χρησιμοποιείται είναι η ειρήνη. Συζητήθηκαν επίσης οι διμερείς σχέσεις και η συμβολή της Βουλγαρίας στη σταθεροποίηση και την αειφόρο ανάπτυξη στα Βαλκάνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου