Ιουνίου 13, 2018

Η προσπάθεια ανατροπής Ντόντικ και Βούτσιτς

Με τη χειραγώγηση της οικογένειας του Νταβίντ Ντραγκίσεβιτς από τη Μπάνια Λούκα, ξεκίνησε το λαικό κίνημα της Αλήθειας που συνεχίζεται με τις διαμαρτυρίες για την τιμή των καυσίμων ,Λεφτά υπάρχουν από τις ΗΠΑ και το Λονδίνο. Οπότε υπάρχει ισχυρή υποστήριξη των «μέσων ενημέρωσης» και λεφτά για μισθούς. Το Κίνημα λέγεται «Μίλα Σερβία». 
Πρόκειται για προσπάθεια ανατροπής του Ντόντικ και του Βούτσιτς.

 Στο Βελιγράδι η κυβέρνηση κατηγόρησε τις ΜΚΟ και τον Σάσα Γιάνκοβιτς για τον θάνατο ενός μωρού του οποίου η μητέρα αποκλείστηκε στο δρόμο , και για τον άγριο ξυλοδαρμό ενός πολίτη «επειδή τους ζήτησε το λόγο που εμποδίζουν την ελεύθερη κυκλοφορία, που είναι εγγυημένη από το σύνταγμα». Η εφημερίδα «Ινφόρμερ» δημοσίευσε δήλωση του θύματος κ.Μίλιτς που κατήγγειλε ότι επίσης του αφαίρεσαν το χρήματα που είχε επάνω του. Η αστυνομία έπιασε τρις υπόπτους που αποδειχθηκε ότι είχαν ποινικό μητρώο. 
Ο αναπληρωτής δήμαρχος του Βελιγραδίου Γκόραν Βέσιτς κατηγόρησε επίσης τους ηγέτες της αντιπολίτευσης ότι δημιουργούν τα μπλόκα, με δικούς τους έμμισθους «νταήδες». Ο υπουργός Άμυνας Αλεξάνταρ Βουλίν δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες έχουν σχέση με την αύξηση της τιμής των καυσίμων, αλλά ο στόχος είναι να πέσει η Σερβική κυβέρνηση. 
«Το ίδιο πράγμα συνέβη στην Ουκρανία το 2013», είπε ο Βούλιν που κατηγόρησε τους διαδηλωτές ότι εμποδίζουν την κίνηση των στρατιωτικών οχημάτων στο νότο της Σερβίας και ως εκ τούτου θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.

 Ο Πρόεδρος της Επιτροπής του Σερβικού Κοινοβουλίου, για το Κόσσοβο Μίλοβαν Ντρέτσουν δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες για τις υψηλές τιμές του πετρελαίου αντιπροσωπεύουν μια προσπάθεια για αποσταθεροποίηση της σερβικής κυβέρνησης πριν από την λήψη σημαντικών αποφάσεων, για το Κόσσοβο και το Μετόχι.

 Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι το κράτος θα δει τι μπορεί να κάνει σχετικά με την τιμή του ντίζελ, κυρίως λόγω των αγροτών και των οδικών μεταφορέων. Ο Πρόεδρος Βούτσιτς δήλωσε ότι ήταν δικό του λάθος, «επειδή ζήτησε από την κυβέρνηση να αφήσει την αντιπολίτευση να κάνουν ό, τι θέλουν», και «οι δυνάμεις ασφαλείας δεν εμπόδισαν τους διαδηλωτές να κλείνουν τις εθνικές οδούς σε όλη τη Σερβία».

 Ο Βούτσιτς σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι ένα κράτος μέλος της ΕΕ έχει ζητήσει να μια τελική συμφωνία που προετοιμάζεται από την ΕΕ, είπε ειρωνικά ότι δεν έχει δει κανένα έγγραφο της ΕΕ όσον αφορά μια νομικά δεσμευτική συμφωνία με την Πρίστινα για το Κοσσυφοπέδιο, αλλά τόνισε ότι έχει δει έγραφα «κάποιων άλλων» που «τα έχει απορρίψει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου