Ιουνίου 23, 2018

Μεταγραφή λαού στην Βοσνία Ερζεγοβίνη

Ο πρόεδρος της Σέρβικης Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ είπε ότι οι πολιτικοί στο Σεράγεβο, η διεθνείς φίλο τους μαζί με την υπηρεσία πληροφοριών, η οποία διευθύνεται από το SDA, εργάζονται για να «κουβαλήσουν» πριν από τις εκλογές περίπου 150.000 μουσουλμάνους μετανάστες στην Βοσνία Ερζεγοβίνη στους οποίους χορηγείται άσυλο, έτσι ώστε να μπορούν αργότερα να πάρουν την ιθαγένεια. 
Ο Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε ότι οι Βρετανοί ειδικοί που έφτασαν στην Βοσνία Ερζεγοβίνη είναι ειδικοί που εργάζονται σε κοινωνικά δίκτυα, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και στις υποκλοπές, και η αποστολή τους είναι να προκαλέσουν γενικό χάος και αποσταθεροποίηση, στη Σερβική Δημοκρατία. 
Ο Ντόνιτκ υπενθύμισε ότι πριν από ένα χρόνο η βρετανική κυβέρνηση είχε εγκρίνει εννέα εκατομμύρια λίρες για να υποστηρίξει τα προγράμματα πρόληψης της ρωσικής επιρροής στη Σερβική Δημοκρατία και τη Σερβία. 
«Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι η βρετανική φιλανθρωπία θέλει να δημιουργήσει μια ενιαία και συγκεντρωτική Βοσνία-Ερζεγοβίνη», είπε ο Ντόντικ και κάλεσε τους πολίτες να μην εξαπατηθούν από το τις Βρετανικές πουστιές» και ότι είναι περισσότερο από σαφές ότι ο στόχος τους είναι αν δεν μπορέσουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση , τουλάχιστον να μειώσουν τη δύναμή της, και υπενθύμισε ότι οι Βρετανοί, μέσω του Ύπατου Εκπροσώπου, Πάντυ Άσνταουν, εκαναν τα πάντα για να ακυρώσουν την συμφωνία του Ντέιτον, και επεσήμανε ότι η Σερβική Δημοκρατία «δεν έχει ξεχάσει ότι τα δεινά , που τις έχει προκαλέσει η Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ».

ΜΠΙΕΛΙΝΑ. Ο εμπειρογνώμονα  Ντζεβάντ Γκαλιάσεβιτς δήλωσε ότι ο κύριος στόχος της επιχείρησης των Βρετανών πρακτόρων πριν από τις γενικές εκλογές στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη είναι να αποτραπεί η εκλογή του ηγέτη των Ανεξάρτητων Σοσιαλδημοκρατών  Μίλοραντ Ντόντικ στην Προεδρία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης.
 

 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ .Οι Προσδοκίες ότι η Σερβία θα επιτρέψει στο Κόσσοβο να γίνει μέλος του ΟΗΕ είναι απολύτως αδικαιολόγητες και αβάσιμες , δεδομένου ότι ποτέ δεν θα το κάνει, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς.
 Ο Πρόεδρος της Επιτροπής για το Κόσσοβο και το Μετόχι του Σερβικού Κοινοβουλίου Μίλοβαν Ντρέτσούν, είπε ότι ο αυριανός γύρος των συνομιλιών μεταξύ του Βούτσιτς και του Θάτσι θα δείξει αν ο διάλογος έχει μέλλον. 

Ποντγκόριτσα .Δεν υπάρχουν άνθρωποι στην Ευρώπη των οποίων τα δικαιώματα καταπατούνται, τόσο βάναυσα όπως είναι οι Σέρβοι στο Μαυροβούνιο, δήλωσε ο Μπούντιμιρ Αλέξιτς, από τη Νέα Σερβική Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου