Ιουνίου 23, 2018

ΡΟΥΜΑΝΙΑ. Κορυφώνεται η σύγκρουση του Ντραγκνέα με το Δικαστικό Παρακράτος

Η Εκτελεστική Επιτροπή του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD) αποφάσισε ομόφωνα την Παρασκευή να υποστηρίξει τον Πρόεδρο του Κόμματος, Λίβιου Ντραγκνέα. Μετά την συνεδρίαση, ο Ντραγκνέα δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι δεν θα αφήσει το τιμόνι του Κόμματος και ότι το PSD θα γίνει πιο ριζοσπαστικό, σε όλα τα επίπεδα στο εξής. 
«Η πρόταση μομφής δεν θα περάσει.Θα μείνω στο τιμόνι για να πραγματοποιήσουμε όλα αυτά που υποσχεθήκαμε και θα παραμείνω επικεφαλής της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας μαζί με τον κ. Καλίν Ποπέσκου Ταριτσεάνου» είπε και τόνισε: «Δεν φοβάμαι τον Γιοχάνις , την Κοβέση τον Μπασέσκου, τον Πόντα, τον Οπρέα και τους άλλους. Ο Ντραγκνέα είπε ότι η απόφαση ήταν πολιτική , ότι κατάλαβε ότι θα τον καταδικάσουν όταν είδε τον κόσμο στο συλλαλητήριο για τη Δημοκρατία που τρομοκράτησε τη Δικαστική Χούντα. 
«Ο δικηγόρος μου και άλλοι άνθρωποι πίστευαν ότι δεν μπορούσε να υπάρξει άλλη απόφαση από την αθώωση. Παρακολουθήσαμε όμως μια μαζική εκτέλεση. Καταδικάστηκαν εννέα αθώοι άνθρωποι έτσι ώστε να φθάσουν και σε εμένα», είπε ο Ντραγκνέα και τόνισε ότι όλα στηρίχτηκαν σε δύο γυναίκες, που ήταν επίσης κατηγορούμενες και άλλαξαν τις μαρτυρίες τους. 
Το Ανώτατο Δικαστήριο επιβεβαιώνοντας τον Ντραγκνέα και τους Σοσιαλδημοκράτες έβγαλε απάντηση με απειλές κατά όσων επικρίνουν την απόφαση καταδίκης του Ντραγκνέα. 
Το Ανώτατο Δικαστήριο βγήκε στο πεζοδρόμιο για να επί ότι η δικαιοσύνη απονέμεται στο δικαστήριο και όχι στο πεζοδρόμιο και τα μέλη της κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου δεν έχουν τη δικαιοδοσία να αξιολογήσουν σε ποιο βαθμό θα διατηρηθεί η πρωτόδικη απόφαση, ενώ το δικαστήριο έχει το δικαίωμα να προαναγγέλλει απόρριψη της Εφέσεως.
 Η κυβέρνηση της Ρουμανίας πάντως επιβεβαιώνοντας την συνεργασία με τις ΗΠΑ υπέβαλε μαζί με την Γεωργία, τον Καναδά, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Εσθονία την Ουκρανία και τη Μολδαβία, σχέδιο ψηφίσματος στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ζητώντας την άμεση και πλήρη απόσυρση των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων από την Υπερδνειστερία. Το σχέδιο εγκρίθηκε με απλή πλειοψηφία. 64 Κράτη ψήφισαν ΝΑΙ , 15 ΟΧΙ, και 83 έκαναν αποχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου