Ιουνίου 25, 2018

Η Ραντμίλα έγραψε στον Τζώννυ Καημένο

ΣΚΟΠΙΑ. Καθώς πολλοί λιγότεροι Σκοπιανοί συνεχίζουν τους διαμαρτυρίες για την Συμφωνία της Πρέσπας ο Ζάεφ κάλεσε σε βοήθεια τον στρατό, για να αντιμετωπίσει τους ειρηνικούς διαδηλωτές. 12 οχήματα μεταφοράς προσωπικού αναπτύχτηκαν στο «Βουλεβάρτο των Παρτιζάνων» αποκλείοντας την πρόσβαση στο Κοινοβούλιο. 
Στην Λεωφόρο «11ης Οκτωβρίου ήταν περιπολικά της αστυνομίας». 
Οι διαδηλωτές ανακοίνωσαν μηνύσεις κατά του διευθυντή του γραφείου για τη δημόσια ασφαλείας, Λάζα Βελκόβσκι και κατά του υπουργού εσωτερικών Όλιβερ Σπασόφσκι για τη χρήση υπερβολικής βίας από την αστυνομία κατά των διαδηλωτών. Παρά τα μέτρα το αρχηγείο του VMRO-DPMNE δέχθηκε επίθεση από υποστηρικτές της Συμφωνίας και ακτιβιστές των Σοσιαλδημοκρατών. Το VMRO-DPMNE χαρακτήρισε την επίθεση ως πράξη βίας και βανδαλισμού, αλλά και «επίθεση σε όλους εκείνους που προστατεύουν το Μακεδονικό εθνικό συμφέρον». 

Η υπουργός Άμυνας Ραντμίλα Σεκερίνσκα απέστειλε επιστολή στους υπουργούς Άμυνας των 29 κρατών-μελών του ΝΑΤΟ στην οποία ανάφερε: « Σας Γράφω μετά την επίτευξη μιας ιστορικής συμφωνίας για τη διαφωνία ονόματος με την Ελλάδα. Αυτό το εμπόδιο για την Ευρω-Ατλαντική ενσωμάτωση μας έχει αφαιρεθεί. Ζητώ την υποστήριξή σας για να λάβει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ κατά την προσεχή σύνοδο κορυφής η Δημοκρατία της Μακεδονίας. Το έθνος μας είναι ενωμένο και κατηγορηματικό στην επιθυμία του να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με τη υποστήριξη από περισσότερο από το 75% των πολιτών μας».

 Η Σεκερίνσκα ανέφερε ακόμα ότι η ένταξη της χώρας της στο ΝΑΤΟ θα εδραιώσει τη δημοκρατία, και θα ενισχύσει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή και θα θέσει ένα θετικό παράδειγμα για τα Δυτικά Βαλκάνια. Ως πρόσθετα επιχειρήματα για ένταξη στο ΝΑΤΟ, η Σεκερίνσκα ανέφερε και την αύξηση του προϋπολογισμού της άμυνας στο 2% του ΑΕΠ μέχρι το 2024, την ολοκλήρωση των προτύπων Στρατηγικής Άμυνας του ΝΑΤΟ, και τη συμμετοχή στρατιωτών στις αποστολές του ΝΑΤΟ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου