Ιουνίου 25, 2018

Επί τροχάδην

ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΣΑΡΑΓΙΕΒΟ. Ο Πρόεδρος Μίλοραντ Ντόντικ είπε ότι το κόμμα του θα αλλάξει τα πάντα στην εξουσία στο επίπεδο της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και μόνο οι άνθρωποι που είναι πιστοί στη Σερβική Δημοκρατία θα είναι σε θέση να εργάζονται στα θεσμικά όργανα. 

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Η πρωθυπουργός Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς ανακοίνωσε ότι 600 περίπου μαχητές του πολέμου της Ανεξαρτησίας ηλικίας 65 ετών, που έχουν λιγότερο από 15 έτη χρόνο ασφάλισης θα λάβουν τώρα την κατωτάτη σύνταξη, ότι οι μισθοί θα αυξηθούν για τους εργαζόμενους στο δημόσιο και την ιδιωτική οικονομία και ότι οι συντάξεις θα αυξηθούν κατά 2,5%. Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Σοσιαλδημοκρατών Ράντοβαν Κοβάτσεβιτς, δήλωσε ότι η απόφαση για την αύξηση των μισθών και των συντάξεων είναι μια ακόμα απόδειξη των προσπαθειών της κυβέρνησης της Σερβικης Δημοκρατίας για την βελτίωση της ζωής όλων των πολιτών της Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος του DNS Μάρκο Pavic είπε ότι η αύξηση των μισθών και των συντάξεων είναι πραγματική, και όχι ονομαστική δεδομένου ότι το ΑΕΠ έχει αυξηθεί. Ο Υπουργός Οικονομικών Ζόραν Τεγκέλτια είπε ότι η επιβάρυνση από την αύξηση των μισθών, θα ανέλθει σε 80 εκατομμύρια το χρόνο, και θα βαρύνει τόσο την κυβέρνηση όσο και οι τοπικές κοινότητες .Η κυβέρνηση θα συμβάλει με 60 εκατομμύρια και οι Δήμοι τα υπόλοιπα 20 εκατομμύρια. 

ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ. Ο Πρόεδρος της Ενωμένης Σέρπσκα , Νέναντ Στέβαντιτς, δήλωσε ότι το κόμμα του θα υποστηρίξει τους υποψηφίους των SNSD για την προεδρία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και τον Πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας, τους Μίλοραντ Ντόντικ και Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς, και ότι είναι σίγουρος για τη νίκη του πατριωτικού συνασπισμού στις προσεχείς εκλογές. 

ΧΑΓΗ .Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Ευρωπόλ 41 Μουσουλμάνοι πολίτες της Βοσνίας Ερζεγοβίνης επέστρεψαν μέσα στο 2017 από τη Συρία όπου πολέμησαν με το Ισλαμικό Κράτος στις συγκρούσεις. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της μουσουλμανικής «Dnevni Avaz» στα στρατόπεδα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία εκθέσεις υπάρχουν περισσότερες από 58 γυναίκες από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη με περίπου 130 παιδιά η τύχη των οποίων τ είναι αβέβαιη, επειδή βρίσκονται υπό τον έλεγχο τρομοκρατών. 

ΣΟΦΙΑ. Συνελήφθη ο δραπέτης Μπόρις Ιβάνοφ. 

 ΠΟΝΤΓΚΌΡΙΤΣΑ. H επικεφαλής του γραφείου της Ύπατης Aρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο Μαυροβούνιο Ρομπέρτα Μοντεβέτσι δήλωσε ότι μετά τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας βρήκαν καταφύγιο στο Μαυροβούνιο 120.000 εκτοπισμένοι και 12.500 παρέμειναν που ζουν εκεί. 

ΠΟΝΤΓΚΌΡΙΤΣΑ. Δεν υπάρχουν άνθρωποι στην Ευρώπη των οποίων τα δικαιώματα καταπατούνται, τόσο βάναυσα όπως είναι οι Σέρβοι στο Μαυροβούνιο, δήλωσε ο Μπούντιμιρ Άλεξιτς, από τη Νέα Σερβική Δημοκρατία. 

ΤΙΡΑΝΑ. Το κόμμα, της Δικαιοσύνης, Ενσωμάτωσης και Ενότητας, (PDIU), μαζί με το Σύλλογο «Τσαμουριά», διοργάνωσαν στην παραμεθόριο περιοχή με την Ελλάδα Καφέ Μπότα, εκδήλωση στο μνημείο για τους τσάμηδες του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. 

ΤΙΡΑΝΑ. Στο λιμάνι του Δυρραχίου σε ένα Τογιότα «Γιάρις» χωρίς πινακίδες που ήρθε με το Φέρρυ από την Αγκόνα , βρέθηκαν, μετά από καταγγελία και κατασχέθηκαν 1,5 εκ. ευρώ σε χαρτονομίσματα των 100 ευρώ. Η εισαγγελία πιστεύει ότι τα χρήματα αποτελούν προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας. Ο Λουλζίμ Μπάσα κατήγγειλε ότι το αυτοκίνητο αυτό αν΄ληκει στον βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κάματος κ. Μπάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου