Μαΐου 08, 2018

Βοσνία Ερζεγοβίνη:Το κονδύλια των ΗΠΑ για τους Ρουφιάνους

Ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε τη Δευτέρα στο Ζβόρνικ ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη να αποκαλύψει για λόγους διαφάνειας τους αποδεκτές των επιχορηγήσεων ύψους 12 εκ δολαρίων που θα διατεθούν για την υποστήριξη των μη κυβερνητικών οργανώσεων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης το 2018, και σε ποια προγράμματα θα επενδυθούν τα χρήματα». Ο κ. Ντόντικ είπε ότι η έκθεση που υπέβαλε η κυβέρνηση της Σερβικής Δημοκρατίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αναφέρει ότι η Πρεσβεία των ΗΠΑ έχει διαθέσει 12 εκατομμύρια δολάρια αυτό το έτος μόνο για τη στήριξη των μη κυβερνητικών οργανώσεων και των ορισμένων μέσων μαζικής ενημέρωσης και εκτιμά ότι πρόκειται για «άμεση παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία και ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας».

ΣΑΡΑΓΕΒΟ. Αύριο 9 Μαΐου, τα μέλη της τρισυπόστατης Προεδρίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Μλάντεν Ιβάνιτς, Ντράγκαν Τσόβιτς και Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς, θα επισκεφθούν το Βερολίνο, όπου και θα συναντηθούν με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

ΣΑΡΑΓΕΒΟ .Ο πρωθυπουργός της FBiH Φαντίλ Νόβαλιτς και ο Υπουργός Ενέργειας, Βιομηχανίας και Ορυχείων, Νερμίν Τζίντζιτς συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία του Υπουργείου ‘Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας.

ΣΑΡΑΓΕΒΟ . Η «Συμμαχία για ένα καλύτερο μέλλον», (SBB) ανακοίνωσε ότι η προεκλογική συγκέντρωση του Ερντογάν στο Σαράγεβο είναι «μια επιζήμια επίδειξη δύναμης και επιρροής στη Βοσνία Ερζεγοβίνη από ξένες πολιτικές προσωπικότητες» και ότι «είναι απαράδεκτο Σεράγεβο να γίνει πεδίο μάχης της Τουρκίας προς δυτικές δυνάμεις».

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο υπουργός ασφάλειας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Ντράγκαν Μέτκιτς και στέλεχος του SDS, είπε ότι το κόμμα ενδιαφέρεται για τη δικαιοσύνη και την αλήθεια στην περίπτωση του τραγικού θανάτου του Νταβίντ Ντραγκίτσεβιτς. Ο βουλευτής του SDS Νταβόρ Σέσιτς, κάλεσε τα αρμόδια θεσμικά όργανα να κάνουν τα πάντα για να ρίξουν φως σχετικά με τα γεγονότα κατά τους τελευταίους μήνες που θέτουν «σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών». Το Υπουργείο Εσωτερικών καταδίκασε τις δηλώσεις Μέτκιτς και τόνισε ότι η αστυνομία της Σερβικής Δημοκρατίας ενήργησε πάντα προς το συμφέρον των πολιτών και την προστασία της συνταγματικής τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου