Μαΐου 12, 2018

Ο Προβοκάτορας Τσάνακ κάλεσε και τους Καταλανούς στο συνέδριο για την Ευρώπη για να προκαλέσει σύγκρουση Σερβίας –Ισπανίας

Η πρόεδρος του Σερβικού Κοινοβουλίου Μάγια Γκόικοβιτς αποκάλυψε ότι βουλευτής από τη Βοϊβοντίνα Νέναντ Τσανάκ, που είναι πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαικών Υποθέσεων χωρίς διαβούλευση με τα μελή της Επιτροπής και με το Προεδρείο της Βουλής απέστειλε προσκλήσεις για το διεθνές συνέδριο με θέμα «Η ιδέα της ΕΕ για την ειρήνη και την ανάπτυξη», σε βουλευτές από την Πρίστινα και το Καταλανικό Κοινοβούλιο.
Η  κ. Γκόικοβιτς είπε ότι παρενέβη και εμπόδισε το διπλωματικό σκάνδαλο, με τους Καταλανούς που θα προσέβαλε την Ισπανία, η οποία υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Σερβίας. Η κ. Γκόικοβιτς είπε ότι ο Τσάνακ διοργανώνει το Συνέδριο ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, με μια ιδιωτική εταιρία και ότι ακολουθεί την πολιτική του κόμματός του, τη Λίγκα Σοσιαλδημοκρατών της Βοϊβοντίνα , και όχι την πολιτική του Σερβικού Κράτους .

Ακόμα πάντως δεν έχει αποπεμφθεί από την προεδρία της Επιτροπής ο πράκτωρ Τσάνακ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου