Μαΐου 07, 2018

Το ΝΑΤΟ απειλεί τώρα και τον ΟΥΤΣΕΚΑ

Οποιαδήποτε επιθετικότητα στο Κοσσυφοπέδιο είναι επιθετικότητα κατά του ΝΑΤΟ» δήλωσε ο ιταλός Διοικητής της KFOR Στρατηγός Σαλβατόρε Κουότσι.

«Η βασική αρχή είναι ότι KFOR είναι το ΝΑΤΟ. Και για όσο διάστημα η KFOR είναι εδώ οποιαδήποτε επιθετικότητα, (προς το Κοσσυφοπέδιο), θα είναι μια επίθεση προς την KFOR και το NATO,» είπε ο ιταλός στρατηγός στην εφημερίδα «Zέρι», που εξήγησε ότι παρά τις προσπάθειες της Ρωσικής πολιτικής να επηρεάσει τις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο, «δεν βλέπει μια ρεαλιστική απειλή από τη Ρωσία».

Ο διοικητής της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο εξέφρασε την ετοιμότητα της KFOR, να βοηθήσει τις αρχές του Κοσσυφοπεδίου για τη σύλληψη υπόπτων, εάν είναι απαραίτητο, όταν το ειδικό δικαστήριο για τα εγκλήματα πολέμου που διεπράχθησαν από τον πρώην Απελευθερωτικό Στρατό Κοσσυφοπεδίου απαγγείλει κατηγορίες.

Ο Ιταλός Στρατηγός είπε ότι είναι στο πλαίσιο της αποστολής της KFOR η επιβολή της ασφάλειας, σε περίπτωση που η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου δεν ειναι δυνατό να ελέγξει την κατάσταση σε περίπτωση ταραχών.

«Σε τέτοιες περιπτώσεις, είμαστε έτοιμοι να δράσουμε, διότι είναι μέρος της αποστολής μας,» είπε ο διοικητής της KFOR.

Μιλώντας για τη σύλληψη του διευθυντή του γραφείου της σερβικής κυβέρνηση για το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι, Μάρκο Τζούριτς, ο Ιταλός Στρατηγός είπε ότι «η κτηνώδης βία της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου θα μπορούσε ίσως να είχε αποφευχθεί»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου