Μαΐου 02, 2018

Η συντρόφιασα Ραντμίλα στην Ουάσιγκτον

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η υπουργός Αμύνης της Μπουγιουρουμού Ραντμίλα Σεκερίνσκα συναντήθηκε στην αμερικανική πρωτεύουσα με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις Ητνα η πρώτη υπουργική συνάντηση των εταίρων μετά από έξι χρόνια.

Ο Μάτις είπε στην Σεκερίνσκα, ότι οι ΗΠΑ εκτιμούν τις υποχρεώσεις έχει αναλάβει η Μακεδονίας ως εταίρος του ΝΑΤΟ , και εκτιμούν την πολιτική της, για τη Ρωσία, και την απέλαση του Ρώσου διπλωμάτη με την οποία υποστηρίχτηκε η προσπάθεια της συμμαχίας να σταματήσει τη ρωσική επιθετικότητα. Ο Μάτις είπε ότι «η πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ θα ανακοινωθεί, «μόλις επιτευχθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση με την Ελλάδα στο ζήτημα του ονόματος». «Χαιρετίζουμε τη δουλειά σας με την Ελλάδα για την επίλυση αυτού του ζητήματος και ελπίζω ότι σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα. Δεν θέλουμε να σας δούμε να σταματήσετε στις πόρτες του ΝΑΤΟ. Η παρούσα κατάσταση της ασφάλειας απαιτεί ένα πνεύμα φιλίας ανάμεσα σε όλους εκείνους που αγωνίζονται για την ελευθερία, τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου», τόνισε ο Μάτις.

Στη ανακοίνωση που εξέδωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Ντάνα Γουάιτ, αναφέρεται πως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής συνεχίζουν να κινούνται στην γραμμή του Βουκουρεστίου και να στηρίζουν τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί στην εν λόγω σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ. Επιπλέον, ο Τζιμ Μάτις επαίνεσε την αύξηση των αμυντικών δαπανών στην οποία έχει προχωρήσει η ΠΓΔΜ προκειμένου να πιάσει τον προβλεπόμενο νατοϊκό στόχο του 2% του ΑΕΠ, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τα Σκόπια για την συμβολή τους σε μια σειρά στρατιωτικών αποστολών όπως στο Αφγανιστάν, στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη, και στο Ιράκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου