Μαΐου 28, 2018

Ρουμανία: Περιμένοντας την απόφαση για τον Ντραγκνέα

Αύριο αναμένεται η ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για την υπόθεση της διαφοράς του πρόεδρου της Βουλής και πρόεδρου των Σοσιαλιστών Λίβιου Ντραγκνέα. Ωστόσο η προσοχή όλων είναι στραμμένη στον τέως ηγέτη των Σοσιαλιστών Βίκτορ Πόντα, τον οποίο διέγραψε ο Νταγκνέα τον Ιούνιο του 2017, επειδή συμπαρατάχτηκε με τον , αναπεμφθέντα πρωθυπουργό Σορίν Γκριντεάνου που είχε «προσχωρήσει» στο στρατόπεδο του προέδρου Γιοχάνις. 

Ο Πόντα επέστρεψε «καθαρός» στην Πολιτική και ίδρυσε το Κόμμα «Πρό Ρουμανία» μαζί με τον εχθρό του συμμάχου του Ντραγκνέα Καλίν Ποπέσκου–Ταριτσεάνου, τον Ντάνιελ Κωνσταντίν, και ήδη συλλέγουν «αποστάτες» βουλευτές για να σχηματίσουν Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Ο κ. Πόντα, δήλωσε ότι ψάχνει για 10 βουλευτές, αλλά τα στελέχη που είναι πιστά στον Ντραγκέα λένε ότι ο Πόντα  έχει συμμαχήσει με τον Γοχάνις και προσπαθεί να ρίξει την πρωθυπουργό κ. Ντάντσιλα, εναντίον της οποίας ετοιμάζουν πρόταση μομφής οι Φιλελεύθεροι. (PNL).

 Οι κ.κ. Πόντα και Κωνσταντίν έχουν δηλώσει ότι κύριος στόχος τους είναι οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, του 2019 και μέρα παρά μέρα ανακοινώνουν τέως υπουργούς και τέως βουλευτές που προσχωρούν. Από τους νυν έχουν μέχρι στιγμής 4. 
Ο πρώην υπουργός Υγείας Νικολάε Μπανιτσιόιου , ο οποίος παραιτήθηκε από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα την Παρασκευή, είπε ότι πολλοί σοσιαλδημοκράτες είναι δυσαρεστημένοι με τη σημερινή ηγεσία και διαπραγματεύονται να αλλάξουν στρατόπεδο. 

Ο αντιπρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών Μιχάι Φίφορ αποκάλεσε τους αποστάτες «Προδότες» και «λιποτάκτες» που «προδίδουν την ψήφο των πολιτών», ενώ η επικεφαλής της οργάνωσης γυναικών του κόμματος , Ροβάνα Πλάμπ είπε ότι «Οι αποστάτες και η προδοσία δεν θα μας αποτρέψει από την εφαρμογή του προγράμματος που ψήφισε ο λαός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου