Μαΐου 15, 2018

Ο Ανθύπατος Λου επιστρέφει στο γραφειάκι του στο βάθος του διαδρόμου

ΤΙΡΑΝΑ. Το Δημοκρατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης πανηγυρίζει διότι ο φίλος και σύμμαχος των Σοσιαλιστών και του κ. Ράμα Ντόναλντ Λου, μετά από τρεισήμισι χρόνια ως επικεφαλής της αμερικανικής Πρεσβείας ολοκληρώνει την αποστολή του στα Τίρανα στα τέλη Ιουνίου και θα επιστρέψει στην Ουάσιγκτον στα τέλη Ιουλίου.
Ο κ. Λου δεν έχει λάβει ακόμη νέο διορισμό , και δεν του έχει ανατεθεί οποιαδήποτε γραφείο εντός του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και πιθανότατα, θα παραμείνει χωρίς σημαντικά καθήκοντα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Ο νέος πρέσβης θα διορισθεί πριν από το τέλος του έτους.
 Στη συνεχιζόμενη διαδικασία αξιολόγησης δυο εισαγγελείς η Ροβένα Γκάσι και ο Ντρίταν Γκίνα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα επειδή αρνήθηκαν να δώσουν στοιχεία για τα περιουσιακά τους στοιχεία και αναμένεται να τους ασκηθούν διώξεις.
Στο διεθνές αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης η αστυνομία συνέλαβε έναν αλβανό υπήκοο που μετέφερε 10 κιλά κοκαΐνης.

Λιγοστεύουν και οι Αλβανοί

ΤΙΡΑΝΑ Τα δημογραφικά στοιχεία του Κρατικού Ινστιτούτου Στατιστικής της Αλβανίας, (INSTAT) , έδειξαν για πρώτη φορά ότι και στην Αλβανία ο αριθμός των θανάτων είναι μεγαλύτερος από τις γεννήσεις.
Στο πρώτο τρίμηνο του 2018 καταχωρήθηκαν 5669 γεννήσεις ενώ οι θάνατοι ήσαν 5954. Δηλαδή, 285 περισσότεροι.
Το Κρατικό Ινστιτούτο Στατιστικής της Αλβανίας ανέφερε ότι λόγω της μετανάστευσης και της μείωσης του αριθμού των γεννήσεων ο πληθυσμός της Αλβανίας μειώθηκε τα τελευταία χρόνια κατά 410.000 άτομα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου