Μαΐου 17, 2018

Οι Έμποροι ναρκωτικών της Πρίστινα και το ΝΑΤΟ

ΠΡΙΣΤΙΝΑ. Η αλβανική «Gazeta Express», έγραψε ότι οι υπουργοί της «Σερβικής Λίστας», αναμένεται να επιστρέψουν στην κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Δυτικών Βαλκανίων, στη Σόφια.
Οι αλβανικές πηγές λένε ότι η επίσημη επιστροφή θα γίνει ως «χειρονομία καλής θέλησης προς τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ως απόδειξη ότι η Σερβία έχει δεσμευθεί για την περιφερειακή συνεργασία.» Σύμφωνα με την «Gazeta Express», παρά την επίσημη αποχώρηση από την κυβέρνηση εδώ και μέρες οι υπουργοί του κόμματος πηγαίνουν καθημερινά στα γραφεία τους.
Ο φίλος των Αλβανών και πρώην διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη Ουέσλι Κλαρκ συμβούλευσε τους Αλβανούς του Κοσσόβου, από την «Φωνή της Αμερικής», ότι τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για το σχηματισμό του στρατού του Κοσσυφοπεδίου» και ότι, «ένα τέτοιο βήμα θα πρέπει να γίνει μετά την πλήρη εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας». «Θα έρθει ο καιρός που το Κοσσυφοπέδιο θα έχει δικό του στρατό, αλλά αυτό πρέπει να γίνει μετά την εξομάλυνση των σχέσεων με τη Σερβία, και μέχρι τότε, το ΝΑΤΟ θα πρέπει να παραμείνει με την KFOR στο Κοσσυφοπέδιο», είπε ο απόστρατος στρατηγός, ο οποίος επίσης τους συμβούλευσε ότι πρέπει να δώσουν προσοχή και «στην ενίσχυση της δημοκρατίας».
Ο πρόεδρος της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν, που δεν συμπαθεί τους «Ουτσεκάδες» χαρακτήρισε τους Αλβανούς ηγέτες του Κοσσυφοπεδίου ως «ναρκο- μαφιόζους». «Είναι μια παρέα εγκληματιών πολέμου, που χρηματοδοτούνται από τη Μαφία των ναρκωτικών», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου