Μαΐου 17, 2018

Επί τροχάδην

ΣΕΡΑΓΕΒΟ . Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Αλλοδαπών Σλόμπονταν Ούγιιτς δήλωσε ότι από την αρχή του έτους, περισσότεροι από 4.200 μετανάστες εισήλθαν σε Βοσνία και Ερζεγοβίνη και ότι πάνω από 3.000 έχουν υποβάλει αίτηση για άσυλο .Ο υπουργός ασφάλειας Ντράγκαν Μέτκιτς είπε ότι ο καταυλισμός με τις σκηνές στο Σεράγεβο θα καταργηθεί σύντομα και ότι οι αρχές δεν θα επιτρέψει τους μετανάστες και τις ΜΚΟ να αποφασίσουν σε ποια μέρη θα μένουν. Μια ομάδα Αφρικανών και Ασιατών από 60 ως 70 άτομα εμφανίστηκε στην συνοριακή διάβαση στην Βέλικα Κλάντουσα και θέλησε να διασχίσει τα σύνορα χωρίς διαβατήρια. Όταν η αστυνομία δεν το επέτρεψε προσπάθησαν να εμποδίσουν την κυκλοφορία ως διαμαρτυρία.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Η Εθνοσυνέλευση της Σερβικής Δημοκρατίας ενέκρινε τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό του 2018, που π[προβλέπει τη διάθεση επιπλέον 87 εκ ΒΑΜ κυρίως στις επενδύσεις. Η πρωθυπουργός Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς είπε ότι η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη στην ανάκαμψη της οικονομίας και την προώθηση του κοινωνικού διαλόγου, και στην πιστή τήρηση του προϋπολογισμού. Απαντώντας στην αντιπολίτευση είπε ότι η αύξηση των δημοσίων εσόδων και ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός είναι η καλύτερη διάψευση της καταστροφολογίας της αντιπολίτευσης όλα αυτά τα χρόνια. Ο Πρόεδρος Ντόντικ απέστειλε επιστολή προς τις αστυνομικές και δικαστικές υπηρεσίες και τους ζήτησε να συνεργαστούν πλήρως με την εξεταστική Επιτροπή, που διερευνά τα πραγματικά περιστατικά σχετικά με το θάνατο του Νταβιντ Ντραγκίτσεβιτς. Η αστυνομία της Μπάνια Λούκα κατέσχεσε χθες το βράδυ, ποσότητες, ηρωίνης, κοκαΐνης, μαριχουάνας, και χαπιών , όπλα και πυρομαχικά και συνέλαβε επτά άτομα ενώ δυο ύποπτοι διέφυγαν και καταζητούνται.

ΣΡΕΜΠΡΕΝΙΤΣΑ . Η Πρέσβης των ΗΠΑ στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη Μωρίν Κόρμακ μετά την συνάντηση με τον Δήμαρχο της Σρεμπρένιτσα Μλάντεν Γκρούισιτς, είχε επιδεικτικά ξεχωριστή συνάντηση με τον μουσουλμάνο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλία Ταμπάκοβιτς.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Η Σέρβος πρωθυπουργός Ανα Μπρνάμπιτς συναντήθηκε με την Κινεζική Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία που επισκέπτεται τη Σερβία και δήλωσε ότι οι πολιτικοί δεσμοί μεταξύ Κίνας και Σερβίας έχουν φτάσει σε ένα ιστορικό υψηλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου