Μαΐου 09, 2018

Βούτσιτς: «Χωρίς τη Ρωσία, είναι αδύνατο να βρεθεί μια λύση για το Κοσσυφοπέδιο»

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα λάβει ξεκάθαρη θέση σχετικά με το Κοσσυφοπέδιο και ότι θα παρακολουθεί στενά τη διαδικασία για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Πρίστινας και Βελιγραδίου, και τόνισε:
«Χωρίς τη Ρωσία, είναι αδύνατο να βρεθεί μια λύση για το Κοσσυφοπέδιο».
Η συνάντηση ήταν πολύωρη και συνεχίστηκε στο δείπνο εργασίας. Όσο έμειναν οι κάμερες στην αίθουσα ο Βούτσιτς είπε: «Εξ ονόματος των πολιτών της Σερβίας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξη που πάντοτε δίνετε στη Σερβία στους δύσκολους καιρούς. Όπως γνωρίζετε, στις διεθνείς σχέσεις δεν είναι συνηθισμένη η ευγνωμοσύνη, και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και πάλι για ό, τι κάνατε το 2015 όταν σώσατε το σερβικό λαό από το στίγμα της γενοκτονίας με το βέτο σας στο βρετανικό ψήφισμα.
Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι ο σερβικός λαός δεν θα ξεχάσει ποτέ τι έχετε κάνει. Έχετε προστατεύσει εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Σερβίας πολλές φορές». Ο Βούτσιτς είπε ότι ειναι «πολύ ικανοποιημένοι με την ανάπτυξη του σιμερούς εμπορίου που τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους έχει ήδη αυξηθεί κατά 10% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017.»
Ο Σέρβος πρόεδρος, διαβεβαίωσε τον Ρώσο Πρόεδρο ότι η Σερβία θα διατηρήσει τη στρατιωτική της ουδετερότητα, ότι δεν θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και ότι δεν θα επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία. Ο Σέρβος πρόεδρος παρακολούθησε σήμερα το πρωί την παρέλαση στην Κόκκινη πλατεία, και μετά κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των ηρώων έξω από το τείχος του Κρεμλίνου μαζί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου. Ο Βούτσιτς πήρε μερος και στην πορεία του Συντάγματος των Αθανάτων κρατώντας την φωτογραφία του παππού του Αντζέλκο Βούτσιτς, τον οποίο σκότωσαν στην κατοχή οι «Ουστάσι».
Ο Πούτιν και φέτος είχε τη φωτογραφία του πατέρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου