Μαΐου 10, 2018

Σερβική Δημοκρατία : Η συζήτηση για την υπόθεση του Δαβίδ

Στην Εθνοσυνέλευση της Σερβικής Δημοκρατίας διεξάγεται ειδική σύνοδο για να συζητηθεί η κατάσταση της ασφάλειας στη Μπάνια Λούκα και τη σερβική Δημοκρατία με βάση το ψήφισμα «Δικαιοσύνη για τον Νταβίντ – δικαιοσύνη για όλους» που πρότειναν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Ο αρχηγός του Κόμματος Δημοκρατικής Προόδου (PDP) Μπράνισλαβ Μπορένοβις είπε ότι το Κοινοβούλιο πρέπει να διακηρύξει ότι κάθε πολίτης είχε ίσα δικαιώματα στη ζωή, την ασφάλεια και την ελευθερία, και ότι είναι καθήκον κάθε οργάνου της Σερβικης Δημοκρατίας να προστατεύει κάθε πολίτη από βίαιες πράξεις. Η Εθνοσυνέλευση άκουσε και τον πατέρα του νεκρού Νταβίντ, τον Νταβόρ Ντραγκίσεβιτς, ο οποίος κατηγόρησε τον υπουργό Εσωτερικών Ντράγκαν Λούκατς, ότι μαζί με Ντάρκο Ίλιτς, και τον Ντάρκο Τσούλουμ «συγκαλύψαν το έγκλημα» και ότι «είναι συνεργοί στη δολοφονία».

Ο Νταβόρ Ντραγκίσεβιτς, είπε ότι ο Νταβίντ ξυλοκοπήθηκε άγρια με μεταλλικές ράβδους και δολοφονήθηκε άγρια στο κέντρο της πόλης, και όχι σε ερημικές τοποθεσίες έξω από την πόλη όπως είπε η αστυνομία, ότι υπάρχουν κάμερες από το Κέντρο της πόλης που τα δείχνουν όλα. Ο Νταβόρ είπε ότι η συνενοχή στη δολοφονία είναι ένα έγκλημα χειρότερο από το φόνο, και επανέλαβε ότι συνεργός στο έγκλημα είναι ο Υπουργός Εσωτερικών σε συνεργασία με τον Εισαγγελέα. Ο Νταβόρ Ντραγκίσεβιτς, δήλωσε ότι στόχος του και ο στόχος του Κινήματος Δικαιοσύνης για τον Νταβίντ είναι να αποκαλυφθεί η αλήθεια για τον τραγικό θάνατο του γιου του και αρνήθηκε ότι οι συγκεντρώσεις στην πλατεία της Μπάνια Λούκα Κράινα χρησιμοποιούνται για να καταστρέψουν τα θεσμικά όργανα της Σερβικής Δημοκρατίας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Σερβικης Δημοκρατίας Ντράγκαν Λούκατς είπε στους βουλευτές ότι οι δύο ιατροδικαστικές εκθέσεις που έγιναν εκθέσεις έχουν δείξει ότι η αιτία θανάτου του Νταβίντ Ντραγκίτσεβιτς είναι ο πνιγμός.
Ο υπουργός είπε ότι οι αξιωματικοί της Εγκληματολογικής συνεχίζουν την έρευνα για να καθορίσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες πέθανε ο Νταβίντ Ντραγκίσεβιτς και θα συνεχίσουν να συγκεντρώνουν τα στοιχεία που θα ρίξει φως στις περιστάσεις κάτω από τις οποίες που σκοτώθηκε ο Νταβίντ Ντραγκίτσεβιτς . Υπουργός των Εσωτερικών υποθέσεων είπε πάντως στου βουλευτές οτι πίσω από τον πολιτικό θόρυβο βρίσκεται ο blogger Σλόμπονταν Βάσκοβιτς και κάποιοι πολιτικοί που δίνουν οδηγίες ακ κατευθύνουν τον τραγικό πατέρα.

Ο βουλευτής του Σερβικού Δημοκρατικού Κόμματος Νεντέλικο Γκλάμοσατς μίλησε για τις διαφορές ανάμεσα στις ιατροδικαστικές εκθέσεις που δημιουργούν αμφιβολίες ενώ ο Ιγκόρ Ζούνιτς από τους Ανεξάρτητους Σοσιαλδημοκράτες είπε ότι όλη η Εθνοσυνέλευση θελε να μάθει την αλήθεια για την Νταβίντ Νταγκίσεβιτς.

Η Εθνοσυνέλευση αποφάσισε τελικά να συγκροτήσει μια εξεταστική επιτροπή για να συλλέξει όλα τα σχετικά στοιχεία που αφορούν στο θάνατο του Νταβίντ Ντραγκίσεβιτς

. Ο υπουργός Εσωτερικών Ντράγκαν Λούκατς υπέβαλε μηνυτήριες έαναφορές κατά του blogger Σλόμπονταν Βάσκοβιτς και τον Νταβόρ Ντραγκίσεβιτς.

Ο Πρόεδρος Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε ότι ήταν καλό ότι συγκροτήθηκε μια επιτροπή από την Εθνοσυνέλευση που θα ασχοληθεί με όλα τα στοιχεία στην σχετικά με την υπόθεση του Νταβίντ Ντραγκίσεβιτς, και τόνισε πως η συγκρότηση της επιτροπής δείχνει ότι ,«δεν υπάρχει τίποτα που η κυβέρνηση θα ήθελε να κρύψει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου