Μαΐου 10, 2018

Αυξάνονται και πληθύνονται οι Ρομά στη Βουλγαρία και θα την κατακυριεύσουν

Η Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Πολιτικής Υπουργός Σουλτάνκα Πετρόβα δήλωσε ότι μέχρι το 2050 οι τσιγγάνοι στη Βουλγαρία θα προσεγγίζουν 1.300.000, , από τις 700.000 που είναι σήμερα και θα αποτελούν σχεδόν το 25% του πληθυσμού της Βουλγαρίας.
Ωστόσο σύμφωνα με τις πρόσφατες στατιστικές, μόλις 0,5% τοις ετων Ρομά στη Βουλγαρία έχουν τελειώσει τριτοβάθμια εκπαίδευση και λιγότεροι από 10% .
Η Πέτροβα υπεστήριξε ότι οι Ρομά είναι το εργατικό δυναμικό που λείπει και θα πρέπει να αξιοποιηθούν πλήρως, λαμβάνοντας ιδιαιτέρως υπόψη τη σοβαρή έλλειψη εργατικού δυναμικού λόγω της σοβαρής δημογραφικής κρίσης.
Η χαμηλή εκπαίδευση τοποθετεί τους Ρομά στην κοινωνική απομόνωση και τους μετατρέπει σε ξένους στην κοινωνία μας, είπε η Πετρόβα και τόνισε ότι «οι Τσιγγάνοι πρέπει να σπουδάσουν και να εργαστούν και υποχρεωτικά να πληρώσουν φόρους και τέλη και εισφορές κοινωνικής ασφάλισης».
«Αν αυτό επιτευχθεί, θα είμαστε στο σωστό δρόμο για την επίλυση του λεγόμενου «τσιγγάνικου ζήτηματος», είπε, η φιλόδοξη πολιτικός, που ελπίζει να κάνει ότι δεν έγινε για πάνω από 2000 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου