Μαΐου 03, 2018

Ο Ζάεφ έχει πλαν μπι. Θα φερει την Ευρώπη στα Σκόπια!

Ο Ζόραν Ζάεφ, μετά την 66η συνεδρίαση της κυβέρνησης δήλωσε ότι εάν δεν επιλυθεί η διαφορά, η πΓΔΜ έχει σχέδιο Β, και «θα φέρει την Ευρώπη στην πΓΔΜ», αλλά πιστεύει ότι τελικά θα βρεθεί μια λύση .
«Σίγουρα, έχουμε σχέδιο Β . Εργαζόμαστε για μεταρρυθμίσεις, αν και γνωρίζουμε ότι το θέμα που πρέπει να λυθεί. Βλέπετε, είμαστε αφοσιωμένοι στην οικονομία. Στην αύξηση του ΑΕΠ, στην προσέλκυση εγχώριων και ξένων επενδύσεων που σημαίνουν ζωή. Εάν, κατά κάποιο τρόπο εξακολουθήσουν να μας μπλοκάρουν, πριν από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αν καιελπίζω ότι αυτό ποτέ δεν θα συμβεί, αν συμβεί αυτό, θα πρέπει να φέρουμε την Ευρώπη εδώ. Γιατί; Εάν υπήρχαν εδώ η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, τι θα έκαναν σήμερα; Μεταρρυθμίσεις. Πρέπει επομένως να διασφαλίσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών. Αυτή η κυβέρνηση εξελέγη, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.70% του χρόνου μας δίνεται εδώ. Οικονομία, και μεταρρυθμίσεις, για διαφάνεια, και συνολική βελτίωση, της λειτουργίας της κυβέρνησης», δήλωσε ο Ζάεφ.

Ο Ζάεφ δήλωσε επίσης ότι κανείς δεν μπλοκάρει τον ανασχηματισμό. Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τις στρατηγικές προτεραιότητες για το 2019. «Οικονομική ανάπτυξη, αύξηση της απασχόλησης και άνοδος του βιοτικού επιπέδου, αποφασιστική και αδιάκριτη καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς, ενίσχυση του κράτους δικαίου, δημιουργία ανεξάρτητων θεσμών και ένα λειτουργικό σύστημα τοπικής αυτοδιοίκησης. Περαιτέρω μεταρρυθμίσεις του δικαστικού συστήματος, πλήρης εφαρμογή της Συμφωνίας Πλαισίου της Αχρίδας και οικοδόμηση εθνικής συνοχής».

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε αύξηση 30%, (προσεχώς) των μισθών κάτω από τα 300 ευρώ. Συζητήθηκε και η εφαρμογή μέρους των μέτρων για τη μείωση της θνησιμότητας των μητέρων και των νεογνών.

Η 66η σύνοδος της κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει «επίτιμα Προξενεία στην Τουρκία, με έδρα την Αδριανούπολη και στο Καζακστάν, με έδρα την Αλμα Ατι. ενεκρίθη  και το σχέδιο νόμου περί ιδιωτικών γραφείων ευρέσεως εργασίας, και τις προτάσεις για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του Πράσινου Ταμείου για το Κλίμα.

Μετά την συνεδρίαση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, Μπουγιάρ Οσμάνι, δήλωσε ότι το DUI θεωρεί τον Φατμίρ Μπεσίμι ως τον καλύτερο υποψήφιο για τη θέση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και θα προσπαθήσει να πείσει τα κόμματα του Συνασπισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου