Μαΐου 03, 2018

Η Σαν σήμερα η σφαγή των Στρατιωτών του JNA, στο Σεράγιεβο

ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΣΑΡΑΓΕΒΟ. Παρουσία του προέδρου της Εθνοσυνέλευσης της Σερβικής Δημοκρατίας Νεντέλικο Τσουμπρίλοβιτς, θα γίνει σήμερα το 26ο μνημόσυνο για τους στρατιώτες του Γιουγκοσλαβικού Στρατού που δολοφονήθηκαν στην οδό Ντομπροβολιάτσκα στο Σεράγεβο το 1992.

Τότε στο κομβόι των φορτηγών με τους στρατιώτες σκοτώθηκαν 42 μέλη του JNA, 71 τραυματίστηκαν και 207 συνελήφθησαν και βασανίστηκαν στα στρατόπεδα κρατουμένων .

Ο βουλευτής των SNSD επίσημη Στάσα Κόσαρακ δήλωσε ότι οι δολοφονίες των στρατιωτών στις 3 Μαΐου 1992, στην Οδό Ντομπροβολιάτσκα, είναι αναμφισβήτητα ένα έγκλημα πολέμου.

Οι Σερβοβόσνιοι συγγενείς των στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην Οδό Ντομπροβολιάτσκα στο Σεράγεβο για δεύτερο χρόνο θα κάνουν το μνημόσυνο , στο νεκροταφείο του Μιλιέβιτσι κοντά στο ανατολικό Σεράγεβο, διότι οι μουσουλμάνοι δεν τους επιτρέπουν να βάλουν μια αναμνηστική πλάκα με τα ονόματα των θυμάτων στην Οδό Ντομπροβολιάτσκα.

H Ένωση των οικογενειών των αγνοουμένων και δολοφονηθέντων Σέρβων στην πρώην Γιουγκοσλαβία ζήτησαν από τις αρχές της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και τις δικαστικές αρχές να τιμωρήσουν επιτέλους τους υπεύθυνους για το έγκλημα πολέμου που διεπράχθη στην οδό Ντομπροβολιάτσκα στο Σεράγεβο με θύματα τους νεοσύλλεκτους στρατιώτες του JNA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου