Απριλίου 26, 2018

Χασισοπαραγωγός και ο Ζάεφ αλλά «νόμιμος»


Η πΓΔΜ  αναμένει 100 εκατομμύρια ευρώ  από οκτώ νόμιμους παραγωγούς κάνναβης  

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ απαντώντας σε ερώτηση δικού του βουλευτή είπε ότι η πρώτη του ξαδέλφη Τράιτσε Ζάεφ αγόρασε τα θερμοκήπια «Μαμά» και είπε ότι η συνολική επένδυση θα φτάσει πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ , και ότι σήμερα απασχολούνται εκέι περίπου 30 άτομα από τον Σβέτι Νίκολε. Η επένδυση έφτασε τα τρία εκατομμύρια. Πληρώθηκαν οι υποχρεώσεις της «Mame» σε όλους όσους είχαν αξιώσεις από την προηγούμενη ιδιοκτησία, περίπου 2,5 εκ ευρώ, και έγιναν φιλικοί διακανονισμοί με επιχειρηματίες , τους θεσμούς στο Σβέτι Νίκολε και το κράτος, εξήγησε ο πρωθυπουργός.
Οι νέοι ιδιοκτήτες της «Mame» είναι «Elinica» από Στρούμιτσα, της εξαδελφης του κ. Ζάεφ και η σλοβενική εταιρεία «Dokupeni» που έχει εργοστάσια για την παραγωγή παυσίπονων από κάνναβη στη Γερμανία και την Πολωνία.
Ο στόχος είναι να φθάσει να απασχολούνται περισσότεροι από 130 πολίτες από το Σβέτι Νίκολε, είπε.

Ο Ζάεφ είπε ακόμα ότι η παραγωγή Κάνναβης στα θερμοκήπια της εξαδέλφης του είναι σε εξέλιξη, και ότι η πρώτη συγκομιδή αναμένεται την περίοδο Ιουνίου / Ιουλίου, όταν θα πραγματοποιηθούν και εισροές συναλλάγματος από τις εξαγωγές. Σύμφωνα με τον Ζάεφ , πρόκειται για μια δραστηριότητα σύμφωνη με το νόμο που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και επομένως είναι και ηθικό και νόμιμο να παράγεται κάνναβη για φαρμακευτικούς σκοπούς, και είπε ότι δεν βλέπει κανένα πρόβλημα που ένα μέλος της οικογένειας Ζάεφ ασχολείται με την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης.
Προέτρεψε μάλιστα τον καθένα που έχει τους πόρους να επενδύσει σε αυτήν την επιχείρηση, επειδή είναι κερδοφόρα. Πρόκειται για μια σοβαρή παραγωγική προσπάθεια.

Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δώσει μόνο μια άδεια 
και η κυβέρνηση Ζάεφ έδωσε άλλες επτά και πέντε ακόμα βρίσκονται σε διαδικασία έγκρισης. Ο Ζάεφ είπε ότι η κυβέρνηση από τη δραστηριότητα των οκτώ πρώτων παραγωγών περιμένει τον πρώτο χρόνο την εισροή 100 εκατομμύρια ευρώ που θα είναι το 0,1% του Ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου