Απριλίου 02, 2018

Αλβανία: Η επανάσταση των «δεν πληρώνω»

Οι κάτοικοι του Κούκες επιτέθηκαν και κατέστρεψαν τα κουβούκλια των Διοδίων στον Εθνικό δρόμο «Κούκες-Δυρράχιο», το οποία η κυβέρνηση Ράμα προσδιόρισε σε 5 ευρώ για τα ΙΧ και σε 22 ευρώ για τα φορτηγά.
Τα έσοδα θα πηγαίνουν στην εταιρεία που επέλεξε η κυβένρηση Ράμα για να αναλάβει την συντήρηση του δρόμου. Η έκταση των επεισοδίων φαίνεται από τους 17 αστυνομικούς που τραυματίστηκαν.
Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα, δήλωσε ότι «ο λαός ξεσηκώθηκε λόγω των ληστρικών φόρων». «Ο Έντι Ράμα επέβαλε ένα από τα υψηλότερα διόδια στην Ευρώπη .Επέβαλε φόρο με τη βία της πλειοψηφίας του στο Κοινοβούλιο, με τη βία της αστυνομίας, με τη βία ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού ώστε η ολιγαρχία του να μπορεί να γεμίσει τις τσέπες της με χρήματα. Η διαδήλωση ήταν μια λαϊκή εξέγερση των ανθρώπους που έχει περιφρονήσει ο Ράμα εναντίον στην αδικίας . Πρόκειται για την εξέγερση που ο Έντι Ράμα λέει ότι δεν υπάρχει. Εκ μέρους του Δημοκρατικού Κόμματος και της ενωμένης αντιπολίτευσης, απαιτώ ο Έντι Ράμα να καταργήσετε τα διόδια και να σταματήσει αμέσως τη βία εναντίον των διαδηλωτών», δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου