Απριλίου 02, 2018

Κοσσυφοπέδιο Μετόχι: Ο Ερντογάν ψήφισε Θάτσι «δαγκωτό»

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Ραμούς Χαραντινάι απομάκρυνε τον προϊστάμενο της υπηρεσίας πληροφοριών του Κοσσυφοπεδίου, Ντριτόν Γκάσι και τον Υπουργό Εσωτερικών, Φλαμούρ Σεφάι , διότι συνεργάστηκαν με τον πρόεδρο Θάτσι για την σύλληψη και απέλαση των έξι «γκουλενιστών» στην Τουρκία και τον παρέκαμψαν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντα στην Κωνσταντινούπολη εξαπέλυσε μύδρους κατά του Χαραντινάι. «Ε, πρωθυπουργέ του Κοσσόβου, με τίνος τις οδηγίες τα έκανες αυτά; Από πότε προστατεύεις εκείνους που προσπάθησαν να κάνουν πραξικόπημα στην Τουρκία; Δεν ξέρεις ότι αναγνωρίσαμε την ανεξαρτησία σας αμέσως μετά την Αμερική; Πώς μπορείς να υπερασπίζεσαι τους πραξικοπηματίες ενω η Τουρκία σ' έχει αγκαλιάσει ως αδερφό; Θα το πληρώσεις αυτό. Η καριέρα σου τελείωσε. Οι αδερφοί μου στο Κόσσοβο δεν πρέπει να παρέχουν εμπιστοσύνη σε έναν πρωθυπουργό όπως εσύ. Οι αδερφοί μου του Κοσσόβου, οι Κοσσοβάροι που γνωρίζω, θα ζητήσουν να λογοδοτήσεις για αυτό που έκανες», είπε ο Ερντογάν, καλώντας τους «αδελφούς» του να ψηφίσουν Θάτσι και Δημοκρατικό Κόμμα.

O Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι, μετά τη σύλληψη και απέλαση των έξι Τούρκων υπηκόων δήλωσε Κράτος Δικαίου και είπε ότι, «το Κοσσυφοπέδιο είναι ένα δημοκρατικό κράτος που χτίστηκε σύμφωνα με τα υψηλότερα δημοκρατικά πρότυπα, που πάνω από όλα σέβεται τα ατομικά δικαιώματα του κάθε ατόμου, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, την πίστη ή τις πολιτικές ή ιδεολογικές πεποιθήσεις».
Ο Ανθύπατος του Κράτους Δικαίου, μίστερ Ντελάουι, ένιψε τα χείρας του και έγραψε στο τουίτερ: «Παρακολουθώ στενά τα γεγονότα. Η Διαφάνεια και η δέσμευση στην προσήκουσα διαδικασία είναι ζωτικής σημασίας για το Κράτος Δικαίου».

O Αλμπίν Κούρτι, από την Αυτοδιάθεση, δήλωσε ότι ο Θάτσι και ο Γενικός Διευθυντής της Αστυνομίας Σπέντ Μετζουάνι, πήραν την απόφαση για τη σύλληψη και την απέλαση των «Γκιουλενιστών», για την οποία ενημερώθηκε το «Κράτος Δικαίου», και τόνισε ότι ο Θάτσι και ο Μετζουάνι είναι ντουέτο που συνεργάζονται μεταξύ τους. «Πιστεύω ότι για άλλη μια φορά έχουμε εδώ το δίδυμο Θάστι-Μετζουάνι», είπε τονίζοντας ότι οι Φάρες, των Γκάσι και των Μετζουάνι συνεργαζόντουσαν με τους Γιουγκοσλάβους Κομμουνιστές, και με τις γιουγκοσλαβικές «υπηρεσίες».

O συμπολεμιστής του Χαραντινάι στον «Ουτσεκά», Φατμίρ Λιμάι, και αρχηγός του «Nisma per Kosovën», που προσχώρησε στη Συμμαχία με το Δημοκρατικό Κόμμα και τον Κάντρι Βέσελι, απάντησε στον Ερντογάν, (και τον Θάτσι) από το Πρίζρεν, λέγοντας ότι, «το Κόσσοβο είναι ανεξάρτητο κράτος και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να εξαπολύει απειλές. Ο πρωθυπουργός έλαβε την εντολή διακυβέρνησης από τον λαό και μόνον αυτός μπορεί να ζητήσει την αλλαγή του και όχι κάποιο ξένο κράτος».
Ο νούμερο δύο του PDK, (μετά τον Θάτσι) ,Κάντρι Βέσελι, για να εκτονώσει λίγο την ενδοκυβερνητική κρίση είπε ότι η έκδοση «ήταν μεγάλο λάθος», (του Θάτσι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου