Μαρτίου 21, 2018

Σερβία : Ο Βούτσιτς ιδιωτικά στη Νέα Υόρκη

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς θα συναντηθεί σήμερα στη Νέα Υόρκη με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, δυο μέρες πριν τη συνάντηση του με τον Θάτσι στις Βρυξέλλες,

Ο κ. Βούτσιτς ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη το Σάββατο χωρίς καμιά επίσημη ανακοίνωση. Το ταξείδι το «αποκάλυψε» χθες ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών, και νυν επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος, (της αντιπολίτευσης) Βουκ Γέρεμιτς, που αποκάλυψε σε τηλεοπτικό σταθμό ρου Σεράγεβο ότι «ο Βούτσιτς διεξάγει μυστικές διαπραγματεύσεις για το Κόσσοβο, και ότι συναντήθηκε κρυφά με τον Θάτσι στο Παρίσι.
Σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό, η (σερβική) διπλωματική αποστολή στη Νέα Υόρκη δεν γνώριζε την επίσκεψη του Βούτσιτς.
Ακολούθως ο Βούτσιτς επιβεβαίωσε από το Twitter την παρουσία του στη Νέα Υόρκη και διέψευσε τη συνάντηση με τον Θάτσι.
Η Φωνή της Αμερικής επίσης μετέδωσε χθες ότι ο Βούτσιτς βρισκόταν για ιδιωτική επίσκεψη στη Νέα Υόρκη.

Η Σερβική Προεδρία δεν εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με αυτή την επίσκεψη, ούτε για το λόγο της συνάντησης με τον Γκουτέρες.

Οι δημοσιογράφοι που επικοινωνούν με το περιβάλλον του προέδρου μίλησαν για , «διπλωματική επίθεση η οποία είναι ήδη σε πλήρη εξέλιξη», και ότι «ο πρόεδρος στη Νέα Υόρκη συναντήθηκε και με παράγοντες της αμερικανικής κυβέρνησης».
Η συνάντηση με τον Θάτσι με την μεσολάβηση της κυρία Μογκερίνι θα γίνει την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.
Στο πλαίσιο της «διπλωματικής κινητικότητας» του Κοσσυφοπεδίου, ο νέος Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χέικο Χάας θα επισκεφθεί τη Σερβία πιθανότατα την Πέμπτη, 22 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου