Μαρτίου 21, 2018

Κοσσυφοπέδιο-Μετόχι:Οι Αλβανοί δερνουν και συλλαμβάνουν τους Σερβους για να τους ξαναδιώξουν.Σήμερα «κληρώνει» για την οριόθετηση

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Το Γραφείου της σερβικής κυβέρνησης για το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι απαίτησε την άμεση απελευθέρωση του Σέρβου πρόσφυγα Μίλοραντ Ζάγιτς , ο οποίος επέστρεψε στο σπίτι του και συνελήφθη στο Γκλίνα.
Το Γραφείου της σερβικής κυβέρνησης τόνισε ότι το δικαστικό σύστημα της Πρίστινας όλο και πιο φανερά εξυπηρετεί τα σχέδια για την αποτροπή των Σέρβων να σκεφτούν την επιστροφή.

ΙΣΤΟΚ. Άγνωστοι επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν τον Σερβο Μπλάγκογιε Ζούβιτς που ειχε επιστρέψει πρόσφατα στο χωριό των Ντραγκόλιεβατς του Δήμου Ίστοκ.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Σερβίας, Νίκολα Σελάκιβιτς , δήλωσε ότι είναι σαφές ότι οι Βρυξέλλες δεν κούνησαν ούτε το δαχτυλάκι τους για πέντε χρόνια να ασκήσουν πίεση στους Αλβανούς, ώστε να εκπληρώσουν την υποχρέωση τους από τη συμφωνία των Βρυξελλών για τη δημιουργία της Ένωσης των Σερβικών Δήμων.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ. Μετά από μια μακρά συζήτηση που κράτησε περίπου εννέα ώρες, η Συνέλευση διέκοψε περασμένα μεσάνυχτα και θα επανέλθει σήμερα, στις 11:00 για την ψηφοφορία σχετικά με την επικύρωση της συμφωνίας για την οριοθέτηση των συνόρων με το Μαυροβούνιο.
Η επικύρωση της συμφωνίας απαιτεί τουλάχιστον 80 ψήφους.

Ένας Αμερικανός σερβικής καταγωγής, ο συνταγματάρχης Νικ Ντούτσιτς είναι ο νέος διοικητής της αμερικανικής KFOR στο Κοσσυφοπέδιο και θα είναι ο διοικητής της βάσης «Μπόντστιλ». Ο Νικ Ντούτσιτς ανέλαβε χθες τα καθήκοντα του και δήλωσε: «Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε αμερόληπτα την ανάπτυξη, τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή. Αυτή είναι μια αποστολή με μεγάλη σημασία για μένα έχει. Είναι προνόμιο να βρίσκομαι εδώ και θα κάνω το παν για να συμβάλω αποτελεσματικά σε ένα ασφαλές περιβάλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου