Φεβρουαρίου 18, 2018

Άνοιξε η Μεγάλη Στοά της Πρίστινα

Η μεγάλη Στοά της Πρίστνα εγκαινιάστηκε χθες σε πανηγυρική τελετή και οι Αλβανοί έμαθαν από τα «κανάλια» ότι το «Grand Lodge» του Κοσσυφοπεδίου είναι το «μόνο τακτικό μασονικό σώμα στο έδαφος της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου», (δηλαδή η Στοά του Βελιγραδίου δεν έχει αρμοδιότητα).
Και ότι ο Ελευθεροτεκτονισμός είναι «η μεγαλύτερη μη-θρησκευτική, μη-πολιτική, και φιλανθρωπική οργάνωση στον κόσμο», της οποίας τα μέλη πρέπει να διακρίνονται για «υψηλότερη ηθική».
Το ρεπορτάζ ανέφερε ότι «δεν υπάρχει καμία απόδειξη για την ύπαρξη Τεκτονικής Στοάς στο Κοσσυφοπέδιο, πριν από το 2014», και ότι «υπάρχουν κάποια στοιχεία που υποδεικνύουν ότι κατά τους χρόνους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, σε ορισμένες πόλεις της Κοσσυφοπέδιο υπήρχαν αδελφότητες που λειτουργούσαν βάσει των Τεκτονικών κανόνων.
Τον Ιούνιο του 2014, συγκροτήθηκε με άδεια της Μεγάλης Στοάς των Τιράνων η Στοά «Δαρδανία» , που ήταν η πρώτη κανονική Στοά στην επικράτεια του Κοσσυφοπεδίου. Αργότερα, ιδρύθηκαν δυο ακόμα Στοές ωε κόρς της Στοάς της Αλβανίας, και τώρα η «Δαρδανία» ¨ξαναγοράστηκε από την «Μητέρα του κόσμου» την Ηνωμένη Μεγάλη Στοά του Λονδίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου