Φεβρουαρίου 18, 2018

Επί τροχάδην ΙΙ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Η Σερβία δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλείψει ποτέ τη μάχη για τη δικαιοσύνη και την αλήθεια για θύματα των Σέρβων στο Κόσσοβο και το Μετόχι, και θα επιμείνει ότι οι Αλβανοί κακοποιοί θα πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη γι 'αυτα που έκαναν τα τελευταία 20 χρόνια, δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Σερβίας κυβέρνηση, Μπράνκο Ρούζιτς. Με αφορμή την δέκατη επέτειο από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου, η Ένωση των Οικογενειών των απαχθέντων και δολοφονηθέντων στο Κόσσοβο και το Μετόχι δήλωσε ότι συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από την έναρξη της επιχείρηση τρομοκράτησης των Σέρβων στο Κόσσοβο και το Μετόχια με δολοφονίες και απαγωγές Σέρβων, και απαίτησαν δικαιοσύνη για τα θύματα.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι η Πρίστινα περιλαμβάνει στον κατάλογο των 116 χωρών που την αναγνώρισαν και χώρες που δεν το αναγνωρίζουν και δήλωσε ότι το Μπουρούντι, μια χώρα από την ανατολική Αφρική, δήλωσε ότι απέσυρε την αναγνώριση του Κοσσόβου.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Σερβίας για το Κόσσοβο και το Μετόχι, Μίλοβαν Ντρετσούν, δήλωσε ότι δέκα χρόνια μετά, είναι σαφές σε όλους, συμπεριλαμβανομένων των Αλβανών το Σχέδιο «Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου», είναι μια αποτυχία .

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Συγκροτήθηκε το Σερβικού Εθνικού Συμβουλίου του Μαυροβουνίου που κάλεσε τον Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς να επισκεφθει τους Σέρβους στο Μαυροβούνιο για δει με τα μάτια πώς ζουν και τι υφίστανται .Ο ιστορικός Τσέντομιρ Άντιτς δήλωσε ότι το σχέδιο νόμου σχετικά με τους αλλοδαπούς, το οποίο μεταξύ άλλων ορίζει ότι οι ιερείς της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από τη Σερβία και τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη θα είναι υποχρεωμένα να «περάσουν» το τεστ της γλώσσας του Μαυροβουνίου, αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση αποστέρησης τελικά των Σέρβων στο Μαυροβούνιο όλων των ανθρωπίνων τους δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου