Φεβρουαρίου 19, 2018

Επί τροχάδην

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος δήλωσε ότι η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου Ντούσκο Μάρκοβιτς στι Κόσσοβο ήταν «κατάντια και ντροπή για το Μαυροβούνιο».

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι δεν βλέπει το πως η Πρίστινα θα μπορούσε να γίνει μέλος των Ηνωμένων Εθνών χωρίς προηγουμένος να καταλήξει σε έναν ολοκληρωμένο, σοβαρό και υπέυθυνο συμβιβασμό με το Βελιγράδι.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι μπορεί μεν οι μεγάλες δυτικές δυνάμεις να είναι στην πλευρά της Πρίστινα, αλλά το ψευδοκράτος χωρίς τη Σερβία η πορεία της ανεξαρτησίας «θα παραμένει κουτσή».

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάγια Κοτσιγιάντσιτς, ανακοίνωσε ότι ο διάλογος Βελιγραδίου-Πρίστινας θα ξαναρχίσει σε τεχνικό επίπεδο στις 26 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ενίψει των εκλογών του Νοεμβρίου διαμορφώνεται στη Σερβική Δημοκρατία είναι ένα Πατριωτικό Μέτωπο , στόχος του οποίου θα είναι η διατήρηση της Σερβικης Δημοκρατίας και η προστασία των συμφερόντων της.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε ότι ο διορισμός του Σλάβκο Βουκούρεβιτς ως πρεσβευτή της Βοσνίας Ερζεγοβίνης στη Σλοβενία αποτελεί ντροπή και κατάντια και αναρωτήθηκε τι άλλο μπορεί να περιμένει κανείς. Η πρωθυπουργός Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς είπε ότι κανείς δεν νομίζει ότι ο υπουργός εξωτερικών Ίγκιρ Τσρνάντακ κάνει τη δουλειά του καλά, εκτός ίσως από τον ίδιο, και ότι ασχολείται με το να βολέψει στις πρεσβείας αδελφές και κόρες των στελεχών της συμμαχίας για Αλλαγή και κάλεσε το Κόμμα Δημοκρατικής Προόδου να απαντήσεις πόσες αδελφές καιμ κόρες υψηλόβαθμων κομματικών στελεχών απασχολούνται στην Τράπεζα Επενδύσεων και Ανάπτυξης και στην Πρεσβεία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης στο Βελιγράδι.»

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο Υπουργός Εσωτερικών της Σερβικής Δημοκρατίας, Ντράγκαν Λούκατς, ανακοίνωσε ότι το Κέντρο Εκπαίδευσης των Ειδικών Δυνάμεων στο στρατόπεδο Ζαλούζανι θα εγκαινιαστεί στις 4 Απριλίου, ανήμερα της γιορτής της αστυνομίας της Σερβικης Δημοκρατίας.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Η πρωθυπουργός Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς είπε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ολοκλήρωσε την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος της Βοσνίας Ερζεγοβίνης , ότι μεταφέρθηκε η δεύτερη δόση, και ότι η Σερβική Δημοκρατία κάλυψε όλες τις υποχρεώσεις.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ . Η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SNSD στη Βουλή της Βοσνίας Ερζεγοβίνης , Στάσα Κόσαρακ ΣΤΑΣΑ, δήλωσε ότι η έκθεση του Ελεγκτικού Συμβουλίου καταγράφει υψηλό επίπεδο διαφθοράς στις δαπάνες του δημόσιου χρήματος, ιδιαίτερα στις δημόσιες συμβάσεις και την ανεξέλεγκτη απασχόληση, βάσει συμφωνιών παροχής υπηρεσιών και με άλλους τρόπους που παρακάμπτουν τους κανονισμούς.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο επικεφαλής του διεθνούς Ευρασιατικού Κινήματος Λεονίντ Σάβιν δήλωσε ότι η Σερβική Δημοκρατία είναι σε καλύτερη θέση από την Ομοσπονδία (FBiH) πριν τις γενικές εκλογές του Οκτώβριου αλλά πρόσθεσε ότι είναι μια μεγάλη τραγωδία ότι ο σερβικός λαός διαχωρίζεται από την πατρίδα του.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ . Το δημοτικό Διαμέρισμα της Ίλιτζα, η οποία εξαιτίας της μεταλλαγμένης δημογραφικής της εικόνας και του αριθμού των πολιτών από τον Περσικό κόλπο ονομάζεται και «Ηνωμένα Εμιράτα της Ίλιτζα» , φιλοδοξεί να αποσχιστεί από το Καντόνι του Σαράγεβου και κηρύξει τον εαυτό της πόλη, όπως το Μπιχάτς.

BANJALUKA. Ο επικεφαλής της Οργάνωσης του Σερβικού Δημοκρατικού Κόμματος στην Μπανια Λούκα Μλάντεν Κάϊκουτ, είπε ότι η εκδήλωση «ημέρες του πολιτισμού του Ιράν» που πραγματοποιήθηκε στην Μπάνια Λούκα, «ήταν μια προώθηση της Ισλαμικής Δημοκρατίας, της οποίας «τα ιδανικά και οι αξίες, ειναι σε αντίθεση με εκείνες για τις οποίες πολέμησε ο σερβικός λαός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου