Φεβρουαρίου 18, 2018

Επί τροχάδην Ι

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο αντιπρόεδρος των SNSD Νίκολα Σπίριτς δήλωσε ότι ο αρχηγός του SNSD Μίλοραντ Ντόντικ θα είναι μέλος της προεδρίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης μετά τον Οκτώβριο και ότι οι εκπρόσωποι των μουσουλμάνων δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι επειδή γνωρίζουν ότι, επειδή ειανι μια ισχυρή προσωπικότητα , θα μειώσει το ρόλο τους. Η Στάσα Κόσαρακ χαρακτήρισε έχει «κωμικοτραγικές» τις αντιδράσεις και τα σχόλια των εκπροσώπων της λεγόμενης Συμμαχίας για την Αλλαγή. Η Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς είπε ότι Μίλοραντ Ντόντικ γνωρίζει πως έχει την υποστήριξη των οργάνων και των μελών του Κόμματος , σε αντίθεση με Σερβικό Δημοκρατικό Κόμμα και τον Βούκοτα Γκοβενταρίτσα, οποίος όχι μόνο δεν απολαμβάνει την υποστήριξη του συνασπισμού της αντιπολίτευσης αλλά ούτε καν του κόμματός του. Ο πρόεδρος του Σερβικού Δημοκρατικού Κόμματος Βούκοτα Γκοβενταρίτσα, απάντησε ότι στο Κόμμα του εδώ και χρόνια «υπάρχει μια δημοκρατική ατμόσφαιρα , σε αντίθεση με το SNSD».

ΜΟΝΑΧΟ . Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Υπουργών, της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Ντένις Ζβίζντιτς, δήλωσε στη Διάσκεψη του Μόναχου ότι η Βοσνία Ερζεγοβίνη αποτελεί μέρος της παγκόσμιας συμμαχίας κατά της τρομοκρατίας.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ .Ο Ολλανδός εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού για την Μετανάστευση στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, δήλωσε ότι είναι αλήθεια ότι ο αριθμός των παράνομων μεταναστών και των αιτούντων άσυλο αυξήθηκαν σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, αλλά ότι αυτό δεν σημαίνει «κρίση προσφύγων». Ο διευθυντής της Συνοριακής Αστυνομίας, Ζόραν Γκάλιτς είπε
ότι από το Δεκεμβρίο η Βοσνία και Ερζεγοβίνη έχει γίνει μέρος της διαδρομής για τους πρόσφυγες από τις χώρες υψηλού κινδύνου μετανάστευσης, και η Ανατολική Ερζεγοβίνη το κέντρο αυτού του προβλήματος.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ . Ο Πρόεδρος της Σερβικης Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ η πρωθυπουργού Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς, και ο υπουργός Εσωτερικών Ντράγκαν Λούκατς θα επιθεωρήσουν τους πρώην στρατώνες στο Ζαλούζανι όπου συνεχίζονται οι εργασίες ανακατασκευής των παλαιών κτισμάτων. Ο Ντράγκαν Λούκατς, δήλωσε κάθε χρόνο Αμερικανοί εκπαιδευτές προσφέρουν δύο έως τρεις ασκήσεις κατάρτισης στα μέλη των Δυνάμεων του Υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας και ότι είναι βέβαιος ότι οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν με επιτυχία και φέτος , όπως συνέβη με όλες τις ασκήσεις που κάνουν οι Αμερικανοί μέχρι τώρα. Ο αντιπρόεδρος του Σερβικού Δημοκρατικού Κόμματος Κωσταντίν Βάσιτς δήλωσε ότι η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Σεράγεβο διέψευσε τη δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών Ντράγκαν Λούκατς.

ΟΡΑΣΙΓΙΕ.Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Κροατικής HDZ της Κροατίας, Μίλιαν Μπρκιτς, δήλωσε ότι πρέπει να διασφαλιστούν οι συνθήκες έτσι ώστε οι Κροάτες στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη να μπορούν να επιλέξουν στις γενικές εκλογές τους εκπροσώπου τους τ και πρόσθεσε ότι οι εκπρόσωποί των Κροατών δεν θα πρέπει να εκλέγονται από τους άλλους λαούς.


ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Η υπουργός Χωροταξίας, Δημοσίων Έργων και Οικολογίας, της Σερβικής Δημοκρατίας Σρεμπρένκα Γκόλιτς , δήλωσε ότι η κατασκευή στην Τργκόφκα Γκόρα της Κροατίας αποθετηρίου πυρηνικών και ραδιενεργών θα έθετε σε κίνδυνο την υγεία 240.000 κατοίκων των γειτονικών περιοχών στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη και ότι αποτελεί άμεσο κίνδυνο για τη ζωή των 4000 άτομα κατοίκων του Ντβοτ να Ούνι και των 40.000 που ζουν στο Νόβι Γκράντ.


ΤΟΎΖΛΑ Σε έκτακτη σύνοδο της Συνέλευσης του καντονιού απολύθηκε χθες ο πρωθυπουργός Μπέγκο Γκούτις  και η  κυβέρνηση του καντονίου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου