Φεβρουαρίου 20, 2018

Σερβία: Εισβολή πρακτόρων και ασύμμετρος απειλές

Ο Σέρβος υπουργός Άμυνας Αλεξάνταρ Βούλιν δήλωσε ότι η στρατιωτική αστυνομία εντός δύο ημερών συνέλαβε συνολικά οκτώ ξένους πολίτες που προσπαθούσαν να κινηματογραφήσουν παράνομα στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Όπως μετέδωσαν τα κανάλια συνελήφθησαν δύο Αμερικανοί και δύο Ουκρανοί που προσπάθησαν να βιντεοσκοπήσουν το κτίριο, όπου στεγάζεται η Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών της Σερβίας (VOA) και η Στρατιωτική Ασφάλεια (VBA).

Επίσης άλλοι τέσσερεις έχουν τεθεί υπό κράτηση γιατί προσπάθησαν να κινηματογραφήσουν με τη χρήση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους. το κτίριο της βομβαρδισμένου Γενικού Επιτελείου στο Βελιγράδι .

Οι συλληφθέντες παραδόθηκαν στην αστυνομία, καιμε αυτούς ασχολείται η εισαγγελία.
«Οι υπηρεσίες μας εργάζονται για να ρίξουν φως σε αυτά τα συμβάντα , και μόλις έχουμε συμπεράσματα, θα ενημερωθεί το κοινό», δήλωσε ο Βούλιν, που πρόσθεσε:
«Δεν θέλω διογκώσω την υπόθεση , αλλά πρέπει να πω ότι δεν πιστεύω σε συμπτώσεις και τόσοι πολλοί ξένοι πολίτες και τόσο μεγάλος αριθμός εισβολών ή απόπειρας παρείσφρησης στις εγκαταστάσεις του Σερβικού Στρατού δεν έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου