Δεκεμβρίου 19, 2017

Ρουμανία: Η πολιτική κόντρα στο «Κράτος Δικαίου»

Βουκουρέστι: Η Γερουσία πέρασε τις τροπολογίες στο νόμο 303/2004 μεταξύ των οποίων και η διάταξη που επιτρέπει την κατάθεση αγωγής κατά των δικαστών για τις αποφάσεις τους, Ο κυβερνών συνασπισμός MPs, αποφάσισε να συνεχίσει τη συζήτηση σχετικά με το καθεστώς των δικαστών και των εισαγγελέων, παρακάμπτοντας τη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018 .
Οι τροπολογίες ψηφίστηκαν με 50 ψήφους υπέρ και καμία ψήφο κατά, αφου η αντιπολίτευση αποχώρησε.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Τουντορέλ Τόαντερ μιλώντας στην επιτροπή Ιορντάτσε ότι οι τροπολογίες του Υπουργείου συντάχθηκαν συμφώνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ότι η προθεσμία για την εφαρμογή της οδηγίας λήγει τον Απρίλιο του 2018. «Αν αυτό δεν γίνει έγκαιρα η κυβέρνηση θα εκδώσει Αναγκαστικό Νόμο», δήλωσε ο υπουργός δικαιοσύνης.
Ο κ. Τόαντερ είπε ότι με τις τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα θα πρέπει να εξαλειφθούν οι φράσεις: «εύλογες αμφιβολίες» και «εύλογη υποψία» και να αντικατασταθούν με το «πέρα από κάθε αμφιβολία». Αργότερα , κυβερνητικές πηγές είπαν η εκτελεστική εξουσία δεν θα εκδώσει Αναγκαστικό Διάταγμα που θα τροποποιεί τον κώδικα ποινικής δικονομίας εφ 'όσον το νομοσχέδιο βρίσκεται στη φάση της κοινοβουλευτικής συζήτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου