Δεκεμβρίου 19, 2017

Συνάντηση Πούτιν- Βούτσιτς στη Μόσχα

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς συναντήθηκε την Τρίτη το απόγευμα στη Μόσχα με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Η συνάντηση στο Κρεμλίνο ξεκίνησε σχεδόν με μια ώρα καθυστέρηση.
Οι δύο πρόεδροι μίλησαν στα ρωσικά. Στην αρχή της συνάντησης , συμμετείχαν επίσης τα μέλη των δυο αντιπροσωπειών. Ο Πούτιν είπε ότι η σχέση του με τον Βούτσιτς ήταν καλή από τότε που ήταν πρωθυπουργός της Σερβίας και πρόσθεσε ότι , «οι Καλές σχέσεις συνεχίζονται τώρα που ο Βούτσιτς είναι Πρόεδρος της Σερβίας, και πιστεύω ότι αυτό θα συνεχιστεί και στο μέλλον,».
Ο Βούτσιτς συνεχάρη το Ρώσο ηγέτης για την απόφασή του να επιδιώξει μια ακόμη προεδρική θητεία, και του ευχήθηκε πολύ καλή τύχη και επιτυχία στις εκλογές, και ευχαρίστησε τον Πούτιν για την υποστήριξή του στη Σερβία.
Ο Βούτσιτς και ο Πούτιν μετά τη συνάντηση θα δώσουν συνέντευξη Τύπου.
Η συνάντηση Βούτσιτς-Πούτιν άρχισε  λίγο μετά τις 4 μ.μ. τοπική ώρα και είναι προγραμματισμένη να κρατήσει δυο ώρες.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς στη συνάντησή του με τον Ρώσο Πρόεδρο θα θέσει επίσης ζητήματα «στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας» και την αγορά έξι στρατιωτικών μεταγωγικών ελικόπτερων , Mi-17.

Προηγουμένως ο Βούτσιτς συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο  της Ρωσικής κυβέρνησης    Ντμίτρι Ραγκόζιν και συζήτησαν  τη «στρατηγική εταιρική σχέση» μεταξύ των δυο  χωρών , τα ενεργειακά  και τη στήριξη της Ρωσίας στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι, αλλά και για  την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή. Ο Σέρβος υπουργός εξωτερικών αναπληρωτής Ίβιτσα Ντάτσιτς, συναντήθηκε παράλληλα με τον Ρώσο υπουργό Σεργκέι Λαβρόφ και συζήτησαν  τις διμερείς σχέσεις και το Κοσσυφοπέδιο.

Οι δύο υπουργοί είπε το επίπεδο των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών είναι  υψηλό και ότι η συνεργασία αναπτύσσεται  σε όλους τους τομείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου