Δεκεμβρίου 01, 2017

Ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ Μπράιαν Χόιτ Γι: «Η Δημοκρατία της Μακεδονίας κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση»

Η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή χθες στα Σκόπια αποδέχτηκε «ομοφώνως», με 5-0, το αίτημα της εισαγγελίας για άρση της ασυλίας 6 βουλευτών του VMRO-DPMNE.
Οι βουλευτές της επιτροπής από το VMRO-DPMNE δεν παρέστησαν. Στη ολιγόλεπτη συνεδρίαση μίλησε μόνο ο Βουλευτής του Ζάεφ, Αλεξάνταρ Κιρακόφσκι, ο οποίος είπε ότι, «η βία στο Κοινοβούλιο στις 27 Απριλίου ήταν επίθεση κατά της Δημοκρατίας και μια προσπάθεια να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή βουλευτών». Η πρόταση της επιτροπής θα υποβληθεί πιθανότατα σήμερα στην Ολομέλεια από τον Πρόεδρο Ταλάτ Τζαφέρι.
Ο Νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην πΓΔΜ Μπράιαν Χόιτ Γι, τα τελευταία χρόνια, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επίλυση της πολιτικής κρίσης στην Αλβανία, τη Δημοκρατία της Μακεδονίας και το Μαυροβούνιο.
Ο διορισμός του αξιολογείται ως επιβεβαίωση της αυξανόμενης δέσμευσης της Ουάσιγκτον απέναντι στα Βαλκάνια, «λόγω των προσπαθειών της Μόσχας να επιβάλει την επιρροή της στην περιοχή».
«Η Μακεδονία αναπτύσσεται προς τη σωστή κατεύθυνση, η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και να χρησιμοποιήσει τη θετική δυναμική και την προφανή υποστήριξη των ευρώ-ατλαντικών της φίλων», δήλωσε ο Αμερικανός διπλωμάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου