Δεκεμβρίου 14, 2017

Καυγάς Τουρκίας- Αμερικής

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στην Κωνσταντινούπολη δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι , «οι ΗΠΑ, μετά την απόφασή τους να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ δεν μπορούν πλέον να μεσολαβούν για τον τερματισμό της ισραηλινό-παλαιστινιακής σύγκρουσης».
«Πρέπει να συζητήσουμε για το ποιος μπορεί να είναι ο διαμεσολαβητής από τώρα και στο εξής. Αυτό το ερώτημα πρέπει να εξετάσει και ο ΟΗΕ», δήλωσε ο Ερντογάν, κατηγορώντας τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι έχει «σιωνιστική νοοτροπία».
Στην Κωνσταντινούπολη, κατά τη διάρκεια συνάντησης του Οργανισμού ισλαμικής συνεργασίας, οι μουσουλμάνοι ηγέτες ζήτησαν την αναγνώριση της Ανατολικής Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας της Παλαιστίνης. 
Η Άγκυρα αντέδρασε έντονα και στη δήλωση συμβούλου εθνικής ασφάλειας του Προέδρου Τραμπ , στρατηγού Χέρμπερτ Ρέυμοντ Μακμάστερ, που κατηγόρησε την την Τουρκία και το Κατάρ ως υποστηρικτές της τρομοκρατίας. Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι η δήλωση του συμβούλου του Προέδρου των ΗΠΑ είναι αβάσιμη και εντελώς απαράδεκτη .
«Ο σύμβουλος, λόγω της θέσεώς του, πρέπει να γνωρίζει καλύτερα το πώς καταπολεμά η Τουρκία την τρομοκρατία και το ριζοσπαστισμό, σε όλες τις διαστάσεις τους. Τα όσα υποστήριξε, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, προκαλούν έκπληξη και είναι αβάσιμα και απαράδεκτα», ανέφερε η δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου